Η κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για την αποφυλάκιση των «Πυρήνων της Φωτιάς»

42
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Αποφυλακίζονται αμέσως πέντε μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»

Να ανάψει το πράσινο φως από την εισαγγελία αναμένουν οι τελευταίοι έγκλειστοι στις φυλακές που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς», ώστε να αποφυλακιστούν με όρους.

Η διαδικασία συγχώνευσης των πολυετών καθείρξεων που τους έχουν επιβληθεί βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένουν την οριστική έγκριση από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό.

Πρόκειται για τέσσερις καταδικασθέντες οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές επί σχεδόν 9χρόνια και με βάση τις διατάξεις του του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών έχουν συμπληρώσει τα όρια έκτισης της ποινής που προέβλεπε ο παλιός ποινικός κώδικας, ώστε να ζητήσουν την υφ’ όρων απόλυσή τους. Με την ίδια διαδικασία έχουν βρεθεί εκτός φυλακών και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για συμμετοχή στην ίδια τρομοκρατική οργάνωση.

Η δικηγόρος Μαριάννα Παπαδογιάννη, η οποία εκπροσωπεί κάποια από τα μέλη των Πυρήνων που αναμένεται να αποφυλακιστούν, επισημαίνει ότι «η απόλυση υπό όρο δεν είναι κατασκεύασμα του νέου ποινικού νόμου, αλλά υφίστατο και εφαρμοζόταν και υπό το καθεστώς του παλαιότερου κώδικα». Τονίζει δε ότι «ο λόγος για τον οποίο δεν είχαν αιτηθεί την έκδοση απόφασης συνολικής ποινής ήταν η ύπαρξη μίας υποδικίας για την οποία αθωώθηκαν ομόφωνα. Επομένως ο νέος ποινικός κώδικας δεν προσέθεσε καμία ευεργεσία για τους καταδικασθέντες για την υπόθεση Πυρήνων της Φωτιάς.»