Η Κεντροδεξιά μεγαλώνει

by Manifesto

Αντί να πουν ευχαριστώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που το σχέδιο του για διεύρυνση της ΝΔ προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά αποδίδει, αυτοί γκρινιάζουν σαν τους δυο γέρους στο μάπετ σόου.

Ο λόγος για του επαγγελματίες γκρινιάρηδες της ΝΔ, οι οποίοι θέλουν την Κεντροδεξιά Παράταξη περίκλειστη, κάτι σαν την…  Αθηναϊκή Λέσχη. Περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα, που λένε και στο χωριό μου, αλλά με κόμμα-club, εκλογές δεν κερδίζεις!

του Αλέξανδρου Παπασταθόπουλου

Κίνηση-ματ του Κυριάκου
Η επιλογή του πρωθυπουργού να προτείνει για τη θέση του γ.γ του ΟΟΣΑ την Αννα Διαμαντοπούλου, αξιολογείται από έμπειρους και σοβαρούς αναλυτές ως ακόμη μια κίνηση-ματ του Κυρ. Μητσοτάκη, η οποία δίνει “βάθος και υπεραξία” στην παράταξή του.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, για τους πολιτικούς μύωπες, ήταν και παραμένει μια εξέχουσα προσωπικότητα της Κεντροαριστεράς. Μπορεί αυτή η παραδοχή να ενοχλεί κάποιους, αλλά μεταξύ μας δεν ευθύνεται η ίδια γι αυτό.

Με λόγο καθαρό, σύγχρονο και ορθολογικό, η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην επίτροπος Ε.Ε. και πρώην υπουργός, ξεκίνησε τον αγώνα της για τη θέση στον ΟΟΣΑ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τη θέση θα γίνει ψηφοφορία, και σε καμία περίπτωση αυτό δεν είναι “διορισμός Μητσοτάκη”, όπως ψευδώς ισχυρίζονται “φίλοι” και οχτροί της ΝΔ.

Ο νόμος Διαμαντοπούλου

Ως υπουργός Παιδείας το 2011, η Αννα Διαμαντοπούλου προσπάθησε να αλλάξει και να μεταρρυθμίσει την Παιδεία. Προσπάθησε να αλλάξει το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο, ώστε να γίνουν, όπως η ίδια έχει πει σε συνεντεύξεις της “Αξιολογημένο Λύκειο, Εθνικό Απολυτήριο και αξιολογημένο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα βάζει τους δικούς του όρους για τις εισαγωγικές. Αν δεν κάνεις αυτές τις αλλαγές, τι θα κάνεις με τη βάση του 10;”.

Η μεταρρύθμιση αυτή, ωστόσο, πολεμήθηκε από κόμματα και “δυναμικές μειοψηφίες” που έβλεπαν να χάνουν τα βιλαέτια τους.

Σύμφωνα με τα δικά της λόγια “ήταν ό,τι πιο σύγχρονο υπήρχε στην Παιδεία στον πλανήτη, με πληροφορική από την Α’ Δημοτικού και ταυτόχρονα θέατρο, με διαδραστικούς πίνακες, συνεχή επιμόρφωση για τους καθηγητές. Είχε παρουσιαστεί η πρώτη πλατφόρμα του ψηφιακού σχολείου, με όλα τα βιβλία ενσωματωμένα, με πειράματα, τότε κάναμε και το ψηφιακό φροντιστήριο όπου τα παιδιά ακόμη και των πιο απομακρυσμένων χωριών μπορούσαν να μπαίνουν στο Διαδίκτυο και να κάνουν τα μαθήματα των εισαγωγικών εξετάσεων με πρότυπο τρόπο. Το συνέχισε και η επόμενη κυβέρνηση, έφτασε να το έχει ως πρόγραμμα το 63% των σχολείων. Το σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ τελείως. Είναι απίστευτο ότι αυτά καταργήθηκαν. Η δουλειά τόσων ανθρώπων, και το κόστος φυσικά, γιατί αυτά πληρώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τουλάχιστον η ψηφιακή πλατφόρμα που φτιάξαμε τότε χρησιμοποιήθηκε τώρα με τον COVID”.

Κλείνοντας να σημειώσουμε, ότι την εποχή που δεχόταν προσωπικές επιθέσεις, υπήρξαν πολλές στιγμές που έκλαψε, όπως η ίδια δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Marie Claire, που έπαιρνε χαπάκια για να μπορέσει να κοιμηθεί, που δεν έτρωγε μέρες γιατί το στομάχι της είχε κλείσει, αλλά ποτέ δεν είπε «θα τα παρατήσω”.

Αυτή είναι η Αννα Διαμαντοπούλου, αυτή την προσωπικότητα επέλεξε να προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του γ.γ του ΟΟΣΑ. 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα