Η Γκεοργκίεβα πέρασε την πόρτα του ΔΝΤ

32
Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Η Βουλγάρα που ευελπιστεί να πάρει το τιμόνι του ΔΝΤ tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Το προεδρείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποφάσισε να αλλάξει το υφιστάμενο όριο ηλικίας από τα 65 χρόνια στα 70, όσον αφορά τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ταμείου. Αυτό έγινε προκειμένου να ξεπεραστεί το ηλικιακό “πρόβλημα” της Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα η οποία στις 13 Αυγούστου έκλεισε το 66ο έτος της ηλικίας της και επομένως δεν θα μπορούσε να διαδεχθεί την Κριστίν Λαγκάρντ!

Συμπληρωματικά το toManifesto.gr πληροφορείται ότι μετά από αυτή τηναπόφαση τα 189 κράτη- μέλη του ΔΝΤ μελετούν να θέσουν όριο τα 77 χρόνια για όλα τα μέλη του μεγάλου αυτού οικονομικού οργανισμού!
Υπενθυμίζουμε ότι η Γκεοργκίεβα, πρώην αντιπρόεδρος Επίτροπος της ΕΕ και μέχρι σήμερα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον πήρε το χρίσμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από ένα περίπου μήνα.
Οι πόρτες άνοιξαν το πρωί μεγαλοπρεπώς γιά την Γκεοργκίεβα η όποία μετά από την ψηφοφορία στις ΗΠΑ είχε συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ η οποία με τη σειρά της θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Όπως επίσης Αμερικανός θα είναι ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας! Όλα μελετημένα και αξιολογημένα στις πέραν του Ατλαντικού πρωτεύουσες της παγκόσμιας οικονομίας!
Μανώλης Μαυρομμάτης*
Πρώην Εύρωβουλευτής της Ν.Δ
και Ειδικός Σύμβουλος της Επιτρόπου Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα