Η «γιάφκα» της Novartis και οι κουκουλοφόροι μάρτυρες

75
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Στο φως η «γιάφκα» της Novartis Σε διαμέρισμα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ οι ανακρίσεις από τους εισαγγελείς για την υπόθεση

Οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων για την υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ ελήφθησαν σε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Μαβίλη παραδέχεται η εισαγγελία διαφθοράς.

Πηγές της εισαγγελίας διαφθοράς, απαντώντας σε δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ που κάνει λόγο για “γιάφκα”, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πρακτική προβλέπεται από το νόμο περί προστασίας μαρτύρων και έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν σε υποθέσεις με προστατευόμενους μάρτυρες.

Όταν οι μάρτυρες κατέστησαν προστατευόμενοι, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται, το τμήμα της Ασφάλειας προστατευομένων μαρτύρων βρήκε το χώρο όπου θα λαμβάνονται οι καταθέσεις για λόγους ασφαλείας.

Οι περισσότερες καταθέσεις δόθηκαν στο διαμέρισμα πέριξ της πλατείας Μαβίλη και στη συνέχεια στην Ασφάλεια. Το τμήμα προστασίας μαρτύρων μετέφερε οδικώς τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες στο σημείο κάτω από άκρα μυστικότητα για λόγους προστασίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πιθανόν επειδή δεν υπήρχαν χρήματα το διαμέρισμα ξενοικιάστηκε από την αστυνομία και έτσι οι τελευταίες καταθέσεις δόθηκαν στην ασφάλεια.