Η FCA προχωρά σε μείωση κατανάλωσης νερού στα εργοστάσιά της

8
Η FCA προχωρά σε μείωση κατανάλωσης νερού στα εργοστάσιά της tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Η μείωση της κατανάλωσης νερού, σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση του νερού της βροχής και την ανακύκλωση είναι δύο στοιχεία που εφαρμόζει η FCA.

Συγκεκριμένα, η μονάδα παραγωγής στο Cassino της Ιταλίας, όπου κατασκευάζονται οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio αποτελεί πρότυπο αποδοτικότητας, προηγμένης τεχνολογίας και φιλικότητας προς το περιβάλλον.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παράλληλα με τις συνεχείς βελτιώσεις στη μονάδα παραγωγής, εφαρμόστηκαν πρωτοποριακές λύσεις ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις προς το περιβάλλον. Μέσω της κατασκευής μίας τεχνητής λίμνης 50.000 κυβικών μέτρων που συγκεντρώνει το νερό της βροχής και την παράλληλη εφαρμογή νέων τεχνικών, το εργοστάσιο δεν καταναλώνει ούτε ένα λίτρο νερού από τα αποθέματα της περιοχής.

Το βήμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων, καθώς ο τομέας της βαφής απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού. Στο εργοστάσιο έχει αναπτυχθεί μία νέα τεχνική όπου το περίσσευμα χρώματος ανακτάται χωρίς τη χρήση του πολύτιμου αγαθού, μία πρωτοποριακή τεχνολογία που σε παγκόσμια κλίμακα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής.

Επίσης, η μονάδα παραγωγής Goiana στη Βραζιλία εφαρμόζει μία νέα τεχνική όπου η εφαρμογή του χρώματος δεν προαπαιτεί τη χρήση «ασταριού». Η νέα τεχνική εξασφαλίζει την απαιτούμενη ποιότητα και αντοχή, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά την κατανάλωση νερού και ενέργειας.

Αυτή η τεχνολογία σε συνδυασμό με το επίσης πρωτοποριακό σύστημα φιλτραρίσματος του νερού και την ανακύκλωση που πραγματοποιείται οδήγησαν στην κατάκτηση από τη FCA του βραβείου της Εθνικής Επιτροπής Νερού του υπουργείου Περιβάλλοντος της Βραζιλίας.