Η Eurobank βράβευσε αριστούχους μαθητές από τη Θεσσαλία

by Achilles

Η Eurobank βράβευσε στον Βόλο τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Φθιώτιδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank.

Σε μια συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, βραβεύθηκαν οι 79 αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Για την Eurobank η Παιδεία είναι η σημαντικότερη επένδυση που μπορεί και οφείλει να κάνει μια χώρα προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της, καθώς λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία με πολλαπλές επιδράσεις στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την οικονομία, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, η οποία έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική της δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και, συγκεκριμένα, στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ μαζί με τους 861 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 18.586.

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το pρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει την Παιδεία, κύριο παράγοντα σύγκλισης ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ως πυρήνα της δημοκρατίας και κύριο χαρακτηριστικό κάθε πολιτισμένης και ανεπτυγμένης κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα περιθώρια πολλών οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους είναι δραματικά συμπιεσμένα.

Στο πλαίσιο του pρογράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κάθε ένα από τα 1.760 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Οι 79 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.000 έως 19.348 μόρια. Εξ αυτών, 28 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 18 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 16 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 12 σε στρατιωτικές σχολές και 5 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε έξι Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού.

Συγκεκριμένα, στον νομό Μαγνησίας, βραβεύθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας και είναι η δεύτερη χρονιά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Από τον νομό Καρδίτσας, διακρίθηκε το Γενικό Λύκειο Παλαμά για πρώτη φορά.

Στον νομό Λάρισας, διακρίθηκε για τρίτη φορά το 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας.

Το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο «Εκπαιδευτήρια Αθηνά» αναδείχθηκε πρώτο στον νομό Τρικάλων για τέταρτη φορά.

Στον νομό Ευρυτανίας βραβεύθηκε για δέκατη έβδομη φορά το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου.

Στον νομό Φθιώτιδας βραβεύθηκε για τρίτη φορά το 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας.

Στην ομιλία του, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Τομέα Βόρειας Αττικής, Κεντρικής Ελλάδας και Θεσσαλίας, κ. Ευάγγελος Καλογερής τόνισε ότι: «Για την Eurobank η Παιδεία είναι το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού και τελικά το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση της οικονομίας, και της κοινωνίας. Το υψηλό μορφωτικό και εκπαιδευτικό επίπεδο είναι η σημαντικότερη επένδυση που μπορεί και οφείλει να κάνει μια χώρα προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της, με όρους οικονομικούς αλλά και βαθύτατα πολιτικούς και κοινωνικούς. Οι υποδομές, οι συνθήκες, το εκπαιδευτικό υλικό και το έμψυχο δυναμικό σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι απόλυτες προτεραιότητες για μια κοινωνία που θέλει να θωρακίσει τα παιδιά της και να τους δώσει την ώθηση να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις και να διακριθούν. Είναι τα εφόδια για να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν, να προοδεύσουν και να γίνουν οι φορείς αναγέννησης, ανάπτυξης και προόδου της χώρας μας, προκειμένου η Ελλάδα να αποτελεί, πλέον, ανεμπόδιστη επιλογή για την επαγγελματική τους εξέλιξη».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Πατέρας Καλλίνικος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη – Χαλαστάρα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Βόλου Γεώργιος Μουλάς, ο Αντιδήμαρχος Βόλου για θέματα Οικονομικών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Αριστείδης Σαββάκης, η εκπρόσωπος της βουλευτού Μαγνησίας Ζωής Μακρή κ. Καλλιόπη Αλπάκη και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Παρέστησαν επίσης η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας Μερώπη Καζανίδου και ο Οργανωτικός Συντονιστής Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας Χρίστος Μαρκαντώνης.

Στον χαιρετισμό της η εκπρόσωπος της βουλευτού Μαγνησίας Ζωής Μακρή, η κ. Καλλιόπη Αλπάκη μετέφερε τον χαιρετισμό της βουλευτού, εκφράζοντας συγχαρητήρια στους συντελεστές του προγράμματος. Απευθυνόμενη στους αριστούχους τους ευχήθηκε δύναμη και επιτυχία στο νέο ακαδημαϊκό ξεκίνημα, ενώ τόνισε ότι οι κόποι τους για την κατάκτηση της αριστείας και της γνώσης είναι ο σημαντικότερος αγώνας για ένα καλύτερο αύριο.

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη – Χαλαστάρα συνεχάρη τη Eurobank για το διαχρονικής αξίας πρόγραμμα, το οποίο έχει διττή σημασία: αφ’ ενός μεταφέρει το κοινωνικό στίγμα της Τράπεζας που επιβραβεύει τους άριστους σε περιόδους αξιακής κρίσης και καταδεικνύει ότι η κοινωνία πάντα στηρίζει τους νέους, και αφ’ ετέρου αποδεικνύει ότι παρά το δυσμενές περιβάλλον, οι νέοι καταφέρνουν να διακρίνονται.

Στην ομιλία του, ο Αντιδήμαρχος Βόλου για θέματα Οικονομικών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας κ. Αριστείδης Σαββάκης μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και συνεχάρη την Τράπεζα που εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες επιλέγει την Παιδεία για να αναπτύξει την κοινωνική της δράση. Απευθυνόμενος στους αριστούχους και τις οικογένειές τους σημείωσε ότι η ηθική και οικονομική επιβράβευση είναι το καλύτερο αποτέλεσμα των κόπων τους.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας κ. Μερώπη Καζανίδου, συνεχάρη τη Eurobank για τη συνέπεια και τη συνέχεια του κοινωνικού της προγράμματος που δίνει τη δυνατότητα στους καθηγητές και τους γονείς να στηρίζουν τα παιδιά να ανέβουν τον Γολγοθά της Παιδείας. Σημείωσε επίσης ότι ο θεσμός της αριστείας έχει βαθιές ρίζες στη χώρα μας, οι άριστοι είναι αυτοί που προάγουν την αλήθεια και την επιστήμη, δηλαδή οι ιδανικοί πολίτες.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο Οργανωτικός Συντονιστής Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης συνεχάρη τους αριστεύσαντες και τους γονείς τους για τον μεγάλο αγώνα τους, καθώς και την Τράπεζα που κατανοεί και στηρίζει την προσπάθεια, καθώς στη δύσκολη εποχή μας η επένδυση στη γνώση και η αναβάθμιση της Παιδείας είναι απαραίτητες. Τόνισε ότι η κοινωνία μας πρέπει να παραμείνει πιστή σε ένα σύστημα που διδάσκει το ήθος, την ανθρωπιά, την ευγενή άμιλλα, την αριστεία, ένα σύγχρονο σχολείο που βασίζεται στη δημιουργική σκέψη και δημιουργεί τις συνθήκες για ανάπτυξη ηθικών πολιτών.

Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα και Γεώργιος Κωτσός, οι οποίοι συγχαίρουν τα παιδιά για τη σημαντική αυτή διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.

ΠΗΓΗ: larissanet.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα