Η ετυμηγορία για τους γονείς-βιαστές της Λέρου

16

Την ετυμηγορία του για τους γονείς που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα παιδιά τους εξέδωσε τη Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου. Σύμφωνα με αυτή επιβάλλεται κάθειρξη 24 ετών στον 52χρονο πατέρα και αντίστοιχα 13 ετών στην 47χρονη μητέρα. 

Οι κατηγορούμενοι, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, κρίθηκαν ένοχοι για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους, με το δικαστήριο να αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στην μητέρα. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον πατέρα.

Το τραγικό ιστορικό

Η τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε στην Πλάκα της Λέρου, όπου ζούσαν οι αδίστακτοι γονείς μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, (15 και 11 χρονών αντίστοιχα), καθώς και τον ενήλικο γιο τους, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.

Όπως αποδείχτηκε στο Δικαστήριο, από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάιο του 2018, ο πατέρας επανειλημμένα κακοποιούσε την ανήλικη κόρη του, ενώ είχε επιχειρήσει με τη συμμετοχή της συζύγου του να ασελγήσει και σε βάρος των αγοριών της οικογένειας.

Και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν παραδεχτεί τις πράξεις τους κατά την προανακριτική διαδικασία, αν και κατά την κύρια ανάκριση αρνήθηκαν κάποιες από αυτές.