Η Ελλάδα ως πειραματόζωο

125
tomanifesto.gr tomanifesto manifesto.gr manifesto Η Ελλάδα ως πειραματόζωο

Mε αφορμή τα όσα αποκάλυψε με την τελευταία Έκθεση του για την Ελλάδα το ΔΝΤ αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα με την επίνευση και την προτροπή του Βερολίνου, αποτέλεσε το πειραματόζωο της Ευρώπης. Αυτό εννοεί η έκθεση όταν αναφέρει ότι οι σκληροί όροι της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ήταν η αιτία για την καταστροφή της κοινωνικής πολιτικής και των προοπτικών ανάπτυξης.

του Νίκου Σίμου
Και το μεν ΔΝΤ έντοκα δάνεια ήθελε να δώσει και δεν είχε κανένα λόγο να μην κάνει τη δουλειά του Βερολίνου. Αυτός όμως που αποδέχθηκε να γίνει η Ελλάδα πειραματόζωο –και έχει φιλοδοξία να μας σώσει και πάλι – είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Κ εμείς ελέω ΣΥΡΙΖΑ, θα πληρώνουμε μέχρι το 2060, ενώ οι ξένες κυβερνήσεις και οι τράπεζες βγαίνουν κερδισμένοι. Δειλά δειλά το είχε ομολογήσει ήδη από το 2012 η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, αποκαλύπτοντας τους τόκους που η χώρα της έχει εισπράξει, μέχρι τότε από την Ελλάδα!

Ιδού πως εξελίχθηκε το πείραμα. Τα περιεχόμενα των ελληνικών Μνημονίων –και του ΣΥΡΙΖΑϊκού- αποτελούν στην ουσία τις πειραματικές πρακτικές για να αποδειχθεί σε ποια έκταση είναι αποτελεσματικές, έτσι ώστε οι συνήθεις δανειστές να είναι έτοιμοι και για τα άλλα κράτη, τα οποία, έχουν πολύ μεγαλύτερη χρέη ως ποσοστό του ΑΕΠ από την Ελλάδα. Προέβλεπαν με άλλα λόγια τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν στο εγγύς μέλλον και αξιολογούν τα μέτρα που θα λάβουν, κατ΄αρχάς σε βάρος του ελληνικού λαού. Έμειναν μόνον όμως με το πείραμα σε βάρος της Ελλάδας. Διότι άλλες χρεωμένες χώρες είναι πιο ισχυρές από την ψωροκώσταινα και δεν τολμά το Βερολίνο να κάνει τα ίδια σε βάρος τους σε τέτοια έκταση. Συγχρόνως όμως διογκώθηκε ο ευρωσκεπτικισμός που αποτυπώθηκε στις εκλογές σχεδόν σε όλη την Ευρώπη..

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr