Η Αριστερά και η φτώχεια

148
tomanifesto.gr tomanifesto manifesto.gr manifesto Η Ελλάδα ως πειραματόζωο

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε κάποια φάση της πρωθυπουργικής του θητείας, είχε φτάσει στο σημείο να προβάλει το γεγονός ότι έχουν μειωθεί… οι ζητιάνοι στο δρόμο, για να μας πείσει ότι πάει καλά η Οικονομία και ο λαός ευημερούσε! Δεν θα μετρήσουμε επαίτες σήμερα, οι οποίοι ασφαλώς και έχουν αυξηθεί αν συνυπολογίσουμε και τους αλλοδαπούς. Όμως θα ανατρέξουμε σε πιο…επιστημονικά στοιχεία για να διεκτραγωδήσουμε τη σημερινή κατάσταση.

του Νίκου Σίμου
Πέρυσι, στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ανέφεραν ότι οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετς είχαν σημειώσει μία εντυπωσιακή πτώση. Και πιο συγκεκριμένα από τα 20 βασικά είδη στα 16 σημειωνόταν μείωση πωλήσεων, με το γάλα –αν είναι δυνατόν- να παρουσιάζει την μεγαλύτερη πτώση. Με απλά λόγια οι Έλληνες είχαν περιορίσει το γάλα και στα παιδιά τους, αφού αυτά αφορά η μεγαλύτερη κατανάλωση, όπως γνωρίζουμε. Αντιθέτως είχε αυξηθεί η κατανάλωση στα λαχανικά που είναι φτηνά και χορταστικά καθώς και στην μπύρα και στον καφέ , για να πηγαίνουν κάτω τα φαρμάκια με τον ελληνικό και, «να κάνουμε κεφάλι με τον ζύθο και να ξεχνιόμαστε. Ούτε λόγος για κρασί βεβαίως.
Προφανώς όλοι αυτοί –οι πολλοί, οι παρά πολλοί- που είχαν περιορίσει περιορίσει ακόμη και την κατανάλωση τροφίμων, θα πάνε να ψηφίσουν στις 7 Ιουλίου. Και προφανώς δεν συμμερίστηκαν ποτέ τις πανηγυρικές κορώνες του πρωθυπουργού περί μιας δήθεν ανάπτυξης.
Ο κ. Τσίπρας διεκδικεί και πάλι την ψήφο του λαού προσποιούμενος ότι δεν γνωρίζει ποιος επιδείνωσε την κατάσταση που έχουν βιώσει οι Έλληνες. Μπορεί η …πάναγνη Αριστερά να μην ευθύνεται, άμεσα, για τα χρέη, όμως αυτά δημιουργήθηκαν μεταξύ άλλων προκειμένου να απολαμβάνουν, με τα δανεικά εκ του εξωτερικού, των άλλων κυβερνήσεων, αυτόματες τιμαριθμικές αναπροσαρμογές οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, κυρίως, για τις οποίες επίεζε ο κατευθυνόμενος από την Αριστερά συνδικαλισμός!! Ας μη ξεχνάμε τις δεκαετίες της ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης.
Οφείλει να θλίβεται ο πρωθυπουργός και να φοβάται τις εκλογικές συνέπειες γιατί η έκρηξη της σημερινής φτώχειας σημειώθηκε επί της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με μισθό έως και 100 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Ενώ άλλοι εργάζονται με μηνιαίους μισθούς έως και 400 ευρώ μεικτά. Ας μη θυμίσουμε βεβαίως την πρωθυπουργική δέσμευση για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 700 ευρώ!!
Να θυμίσουμε ακόμη ότι ΄Εκθεση της Credit Suisse που αναφερόταν στο 2015, δηλαδή στον πρώτο χρόνο κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνιζε μείωση των ελληνικών περιουσιών κατά 500 δισεκατομμύρια δολλάρια σε σχέση με το 2007. Και προκειμένου να προλάβουμε κάποιον αριστερό αντίλογο- που θα «ξεχνούσε» την ελέω Βαρουφάκη επιπλέον χρέωση της χώρας με 86 δισεκατομμύρια ευρώ, που πληρώνονται από τις τσέπες των Ελλήνων- καταγράφουμε την επισήμανση της Έκθεσης: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη – παρά το γεγονός ότι στο εξεταζόμενο διάστημα μνημόνια εφάρμοσαν Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία – που καταγράφεται αυτή η δραματική πτώση, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε χωρών του κόσμου με την χειρότερη εικόνα. Οι υπόλοιπες είναι οι Αργεντινή, Ρωσία, Αίγυπτος και Τουρκία.
Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής Ελλάδας. Που άρχισε με τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις –την εκπροσώπηση των οποίων θέλει μονοπωλιακώς τώρα ο κ. Τσίπρας- στα χρόνια που κυβέρνησαν τον τόπο, Φρόντιζαν να κάνουν αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των ελαχίστων και αναδιανομή διαφθοράς για περισσότερους ημετέρους και περιβάλλοντες την σοσιαλιστική εξουσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλει σήμερα το υποτιθέμενο κοινωνικό του πρόσωπο, έχοντας βεβαίως απέναντι την πραγματικότητα των Ελλήνων ΄που κόβουν το γάλα και την νέα γενιά των απασχολουμένων με τα 100 ευρώ. Σήμερα το κοινωνικό πρόσωπο της Αριστεράς μοιάζει ακόμη περισσότερο αντιλαϊκό και απάνθρωπο. Όχι μόνο με όσα έπαιρνε συνεχώς από τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό και ιδιαίτερα από τις χαμηλής εισοδηματικής απόδοσης τάξεις. Αλλά και διότι έχει καταδικάσει την χώρα σε υφεσιακή καταστροφή, με αποτέλεσμα να πάνε χαμένες όλες αυτές οι θυσίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα…

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr