Η απάντηση του Θάνου Δημάδη για το περιβόητο “περούκα gate”

571

Στην αντεπίθεση πέρασε ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης, μετά την ποινική δίωξη εναντίον του για το επεισόδιο το 2016 στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, που έγινε γνωστό ως «περούκα gate».

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή μήνυση που κατέθεσε σε βάρος δύο δημοσιογράφων, ο δημοσιογράφος και μέλος της κυβερνητικής αποστολής, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Η απάντηση του Θ. Δημάδη

“Σημερινά δημοσιεύματα συμπεριλαμβάνουν δύο δηλώσεις που έχουν ως σημείο αναφοράς το πρόσωπό μου. Η μία προέρχεται από τον πρώην εκδότη της εφημερίδας ΧΩΝΙ και μετακλητό υπάλληλο του κ. Παππά και η δεύτερη από τον δικηγόρο του, που παρεπιπτόντως πλήθος δημοσιευμάτων τον εμφανίζουν και ως εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΑΖΕ (βλ. Πετσίτης-Αρτεμίου).

Ο κ. Παππάς αφού πρώτα στη μήνυση που υπέβαλα εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση κρύφτηκε πίσω από την υπουργική του ασυλία, έβαλε μετά τον μετακλητό του υπάλληλο και πρών εκδότη του Χωνιού να με μηνύσει και να κάνει σήμερα δηλώσεις για να αποκτήσει λίγη δημοσιότητα πάνω στο όνομα Δημάδης. Είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο εγώ ως δημοσιογράφος που ζω και εργάζομαι μόνιμα στην Αμερική να μην έχω ουδέποτε κατηγορηθεί από τις αμερικανικές αρχές για οποιαδήποτε αβλεψία ή παρανομία κατά το ρεπορτάζ μου, και στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ να έχω ένα μετακλητό ΧΩΝΙ να με πιάνει στο στόμα του επειδή θέλει να κάνει καριέρα ως πολιτευτής, μετακλητός, σύμβουλος του Υπουργού-συμμαθητή Πετσίτη.

Ο μετακλητός υπάλληλος του κ. Παππά θα πάρει τις απαντήσεις των αμερικανικών αρχών στο ποινικό δικαστήριο όπως τις πήρε και στο αστικό δικαστήριο που κλήθηκε να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση όπου εκεί αντί για police report που υποστήριζε ότι έχει στα χέρια του από τις αμερικανικές αρχές εμφάνισε κάτι φωτοτυπίες του ΧΩΝΙΟΥ.

Το ίδιο θα συμβεί και με το ΑΠΕ το οποίο οφείλει να μεταδώσει την είδηση για τον υπόδικο Διευθυντή του κ. Ψύλλο – επίσης υπάλληλο του κ. Παππά – ο οποίος μετά από ποινική δίωξη της εισαγγελίας Αθηνών βρίσκεται σήμερα υπόδικος για συκοφαντική δυσφήμιση στην μύνηση που κατέθεσα εναντίον του αλλά κρύβεται από τα δικαστήρια. Δυστυχώς για τους υπαλλήλους του κ. Παππά, αυτοί δεν χαίρουν ασυλίας όπως ο πολιτικός τους προϊστάμενος.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας επισυνάπτω μέρος των αποχαρακτηρισμένων εγγράφων της αρμόδιας υπηρεσίας του State Department που διαψεύδουν τον κ. Παππά, τους υπαλλήλους του και τα διαπλεκόμενα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ τους που βρίσκονται κι αυτά υπόλογα στην Ελληνική Δικαιοσύνη μετά από σχετικές αγωγές που έχω καταθέσε εναντίον τους για τους ισχυρισμούς τους περί συλλήψεων, πλαστογραφιών, διώξεων στις ΗΠΑ.

Από τη Νέα Υόρκη όπου διαμένω, αδημονώ να ταξιδέψω στην Αθήνα όσες φορές κι αν χρειαστεί για να τα λέμε συχνά στα δικαστήρια με τις επιπλέον μηνύσεις για ψευδορκία που περιμένουν τους τύπους αυτούς. Τους εύχομαι να έχουν αρκετές αποταμιεύσεις από το όσο διάστημα πληρώνονται από το κράτος ως μετακλητοί υπάλληλοι του Παππά γιατί θα τις χρειαστούν για την νομική τους υπεράσπιση μέχρι τέλους”.

Τέλος, ο Θ. Δημάδης επικαλείται και τα παρακάτω αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν, όπως υποστηρίζει την αθωότητά του.

 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr