Η απάντηση Δημάδη σε Guardian και… ντόπια fake news

670

“Επειδή στις 3 Δεκεμβρίου δικάζεται ο κ. Ψύλλος του ΑΠΕ κατόπιν της μήνυσής μου αντίστοιχη με εκείνη που υπέβαλα στον κ. Παππά αλλά επέλεξε να κρυφτεί με την ασυλία του, είμαι πολύ απασχολημένος με την προετοιμασία για την δικαίωσή μου.

Όμως επειδή ενημερώσατε τους αναγνώστες σας για το σχετικό άρθρο μίας contributor στον Γκάρντιαν (όχι δημοσιογράφου του Γκάρντιαν) παρακαλώ όπως συμπεριλάβετε στην ανάρτηση/δημοσίευμα σας που αφορά το πρόσωπό μου, την σχετική επίσημη απάντηση της Προέδρου του Δ.Σ. για το συγκεκριμένο δημοσίευμα στην contributor της Γκάρντιαν. Μπορείτε να την διαβάσετε και μεταφρασμένη στα ελληνικά.

Παρακαλώ να αποφύγετε ανακρίβειες και επιπλέον σάλτσες και να δημοσιεύσετε την επίσημη απάντηση αυτούσια. Σας ευχαριστώ θερμά και παρακαλώ να απέχετε από χαρακτηρισμούς και συμπεράσματα που δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για το άτομο μου και είναι δική σας προσωπικής ερμηνείας.

Επίσης σας ζητώ να μην χρησιμοποιείτε φωτογραφία μου που αφορά σε περιεχόμενο μηνύσεων και εκκρεμών νομικών διαδικασιών.

Ευχαριστώ πολύ”

Translation Nancy Prager Kamel .png
Public Statement of Nancy Prager Kamel, Guardian.png

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Νέα Υόρκη | 22 Νοεμβρίου 2019

Το Νοέμβριο του 2017, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος της Ένωσης Ξένου Τύπου (Foreign Press Foundation), όπου υπηρέτησα ως επικεφαλής (Chairperson) μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξένου Τύπου κ. Ντέιβιντ Μάικλς, συνεργαστήκαμε με τον κ. Θάνο Δημάδη – όχι ως δημοσιογράφο- αλλά ως εξωτερικό ανεξάρτητο συνεργάτη/σύμβουλο (freelancer) λόγω της εξιδίκευσής του και της εμπειρίας του στους τομείς “communications”, “business development”, και “fundraising”. Το πρότζεκτ του κ. Δημάδη ήταν να φέρει χορηγίες στο Ίδρυμα (FPF) που ανήκει στην Ένωση του Ξένου Τύπου (FPA που ιδρύθηκε το 1993), να διαχειριστεί τις σχέσεις του Ιδρύματος με τους σπόνσορες, και να υλοποιήσει τις πρωτοβουλίες και τα προνόμια που προσφέρονταν στους σπόνσορες.

Όλα τα προνόμια που ο κ. Δημάδης διαπραγματεύτηκε, παρουσίασε, και προσέφερε εκ μέρους του Ιδρύματος (FPF) και της Ένωσης (FPA) σε σπόνσορες προέρχονταν από συγκεκριμένα επίσημα προνόμια και πακέτα χορηγιών που είχαν καθοριστεί και δημιουργηθεί προσωπικά από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Μάικλς και είχαν εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιου του Ιδρύματος. Όσο διάστημα ήταν ανεξάρτητος συνεργάτης του Ιδρύματος, ο κ. Δημάδης συμμορφώθηκε πλήρως με τις οδηγίες και την καθοδήγηση που είχε από το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος του Ξένου Τύπου, σεβάστηκε απόλυτα τις κατευθύνσεις που του είχαν δοθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο κ. Μάικλς σε σχέση με τα προνόμια που παρέχονταν σε όλους τους σπόνσορες του Ιδρύματος, και δεν υπερέβη των αρμοδιοτήτων που είχε ως ανεξάρτητος σύμβουλος. Ο κ. Δημάδης, ως ανεξάρτητος “freelancer” προς το Ίδρυμα, δεν είχε αποκλειστικότητα στην συνεργασία του μαζί μας, και η συμφωνία μας του είχε δώσει το δικαίωμα να συνάψει οποιεσδήποτε τυχόν επιπλέον συνεργασίες επιθυμούσε εφόσον το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος ήταν ικανοποιημένος από την δουλειά του για την εξεύρεση χορηγιών.

Όταν ανακάλυψα ως Πρόεδρος (Chairperson) του Ιδρύματος της Ένωσης Ξένου Τύπου τις παρανομίες (malfeasance) του Προέδρου της Ένωσης Ξένου Τύπου, κ. Ντέιβιντ Μάικλς το Νοέμβριο του 2018, ζήτησα από τον κ. Μάικλς δημοσιονομική λογοδοσία και διαχειριστικές αλλαγές τις οποίες ο κ. Μάικλς αρνήθηκε. Κατόπιν τις άρνησης του κ. Μάικλς να συμβιβαστεί με την δημοσιονομική λογοδοσία που του ζητήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, εγώ και η πλεινότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου παραιτηθήκαμε. Ο κ. Δημάδης επίσης αποφάσισε να τερματίσει την συνεργασία του με το Ίδρυμα Ξένου Τύπου.

Τον Απρίλιο του 2019, ένας νέος οργανισμός δημιουργήθηκε με το όνομα Ένωση Ξένων Ανταποκριτών (AFC-USA) με ευρύτερη αποστολή για εκπαιδευτικά προγράμματα και υποτροφίες υπηρετώντας όλο το φάσμα των ξένων δημοσιογράφων. Ο νέος οργανισμός δεν προσφέρει προνόμια σε σπόνσορες και υποστηρικτές και ακολουθεί αυστηρά εσωτερικούς κανόνες λειτουργίας. Επιλέξαμε τον κ. Δημάδη ως Πρόεδρο/Executive Director λόγω των εξαιρετικών προσπαθειών του κατά την συνεργασία του με τον προηγούμενο οργανισμό, την επιτυχημένη προηγούμενη επαγγελματική του διαδρομή ως ξένος ανταποκριτής, και την προοπτική να δημιουργήσει αξία στο νέο οργανισμό μας.

Αφότου όλοι παραιτηθήκαμε από τους προηγούμενους οργανισμούς (FPF/FPA) εξαιτίας των παρανομιών του κ. Μάικλς, ο κ. Μάικλς προσπαθεί να σταματήσει την εξέλιξη του νέου οργανισμού, διασπείροντας συκοφαντκά ψέματα κατά του κ. Δημάδη και επιτιθέμενος ενάντια στα μέλη, τους υποστηρικτές και τους σπόνσορες του νέου οργανισμού. Έχουμε αντίγραφο του γράμματος που απέστειλε ο κ. Μάικλς, ως Πρόεδρος, προς την BAYER παρακαλώντας την ΒAYER να μην σταματήσει τις χορηγίες προς το Ίδρυμα της Ένωσης Ξένου Τύπου (FPF) και συκοφανώντας τον κ. Δημάδη να μην δώσει χορηγία στο νέο οργανισμό. Όλοι οι παρελθόντες σπόνσορες του FPF/FPA διέκοψαν τις σχέσεις τους με τους οργανισμούς αυτούς εξαιτίας των παρανομιών του κ. Μάικλς.

Ο κ. Μαίκλς επιτίθεται και συκοφαντεί τον καθέναν που συμμετέχει στο νέο οργανισμό (AFC-USA) γιατί πιστεύει ότι έτσι μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη του νέου οργανισμού. Τώρα πιστεύω ότι πρέπει να καταγγείλουμε τον κ. Μάικλς και όσους συσχετίζονται μαζί του στις αρμόδιες αρχές για ανήθικες και παράνομες πρακτικές του. Όσα μέρη ενδιαφέρονται για το θέμα, είναι δική τους ευθύνη να αναπαράγουν την εξωφρενική διαστρέβλωση της πραγματικότητας του κ. Μάικλς θα πρέπει επίσης να απολογηθούν για την μην ολοκληρωμένη και αντικειμενική παρουσίαση της πλήρους αλήθειας.

Nancy Prager-Kamel

Chair of the Board

Association of Foreign Correspondents-USA

Education, Events & Scholarships

http://www.foreignpresscorrespondents.org/

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr