Η Άγκυρα καταδικάζει την σύλληψη του υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου

by news

Η Τουρκία κατηγορεί την Αθήνα για παραβίαση των διεθνών συμβάσεων καταδικάζοντας την σύλληψη υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου στην Ρόδο.

«Η Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις παραβιάστηκε από την Ελλάδα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ανησυχούμε για τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου που βάζουν στο στόχαστρο τον υπάλληλό μας, την οικογένειά του και το προσωπικό των αποστολών μας στην Ελλάδα», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

H κατάθεση του 35χρονου υπαλλήλου 

Σημειώνεται ότι ο υπάλληλος στη γραμματεία του τουρκικού προξενείου στην Ρόδο στο υπόμνημα που κατέθεσε στην αστυνομία για την υπόθεση της κατασκοπείας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «Δεν έχω σχέση με όσα με κατηγορείτε. Ποτέ δεν έκανα κατασκοπεία, εγώ είμαι ένας υπάλληλος στο προξενείο που ασχολούμαι με την επικοινωνία και τα πολιτιστικά, δεν ξέρω για ποιο λόγο τα είπε όλα αυτά ο ναυτικός για μένα…».

Λίγο πριν συλληφθεί, προσπάθησε να πείσει τις ελληνικές αρχές ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα αποκάλυψε λίγες μέρες πριν ο ναυτικός μάγειρας, σύμφωνα με τα οποία συγκέντρωναν φωτογραφίες και υλικό από πολεμικά πλοία και κρίσιμες δομές σε Καστελόριζο και Ρόδο.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει πάντα ο υπάλληλος του προξενείου της Ρόδου όλη αυτή την υπόθεση την έχουν κατασκευάσει κάποιοι τρίτοι.

«Θέλουν το κακό των δύο χωρών και αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα για την Ελλάδα και την Τουρκία», αναφέρει ο 35χρόνος.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα