Η Αχτσιόγλου «έπαθε»… θεσμικότητα

126

Δεν λένε να συμμορφωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στο θέμα της παρουσίας Πολάκη και Τζανακόπουλου στην προανακριτική επιτροπή για τη σκευωρία Novartis.

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ που καλά κρατεί και μετατρέπει σε σόου τις διεργασίες της προανακριτικής οι δηλώσεις Αχτσιόγλου, η οποία επιμένει να χαρακτηρίζει ως εντελώς εξωθεσμική και παρασυνταγματική την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ1 επέμεινε ότι θα πάνε κανονικά στην Προανακριτική οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης, λέγοντας ότι ελπίζει πως «ο πρόεδρος της Βουλής, έστω και την τελευταία στιγμή, να μην ενεργήσει ως μέλος της ΝΔ, αλλά να ενεργήσει με τον θεσμικό του ρόλο»

Επανέλαβε, δε, το αφήγημα ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, ένα κόμμα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ορίζει τα μέλη που θα το εκπροσωπήσουν στην Επιτροπή και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για παρέμβαση. «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καθορίσει ποια θα είναι η εκπροσώπηση της μειοψηφίας στην κοινοβουλευτική επιτροπή. Είναι δυνατόν;», σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου και διερωτήθηκε για ποιο λόγο «η ΝΔ επιμένει να εξαιρεθούν, τι φοβάται από την παρουσία των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή».

Το σωστό ερώτημα βέβαια είναι για ποιό λόγο επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εξαιρεθούν οι δύο και τι φοβάται από την… απουσία τους στην επιτροπή.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr