Γλυκά Νερά: Τι ποινή προβλέπεται για τον 32χρονο συζυγοκτόνο

by news
Το tomanifesto.gr σεβόμενο την μνήμη της δολοφονηθείσας Καρολάιν και για την μελλοντική προστασία του μωρού της, ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ αποσπάσματα από το ημερολόγιο της ούτε συμμετέχει στην συνειδητή ή ατυχή προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν ελαφρυντικά για τον συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Για αύριο είναι προγραμματισμένη η απολογία του 32χρονου συζυγοκτόνου για το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η απολογία δε θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, όπως είναι προγραμματισμένο, αλλά θα πάει μάλλον προς το μεσημέρι, καθώς πρέπει ο συνήγορος του κατηγορούμενου να πάρει το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο 32χρονος θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ δεν αναμένεται να πάρει αναβολή.

Κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο δράστης δεν αναμένεται να πάρει αποστάσεις από την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είναι μετανιωμένος για τις πράξεις του και το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο.

Με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα η ποινή για τον κατηγορούμενο μπορεί να φτάσει ισόβια, ενώ αναμένεται να του αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, καθώς ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο.

«Οι ποινές είναι μικρές για να μπορούν να εφαρμόζονται»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε για το θέμα ο δικηγόρος, και δρ. Εγκληματολογίας, κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

«Έχουμε μια μικρή εργαλειοθήκη ποινών και ανελαστική. Στην ανάκριση θα ξεκινήσουν όλα από το μηδέν. Θα επαναληφθούν ενδεχομένως κάποιες πράξεις της προδικασίας. Οι ποινές είναι μικρές, με τον ποινικό κώδικα οι ποινές έπεσαν σε όλα τα αδικήματα, ακόμα και τα πιο σοβαρά. Αυτό έγινε για να μπορούν να εφαρμόζονται. Το βασικό αποτρεπτικό εργαλείο μιας πολιτείας είναι να έχει ένα σύστημα που μπορεί να δράσει γρήγορα, που ερευνά, εντοπίζει, και γρήγορα στέλνει στη δικαιοσύνη. Είναι νωρίς ακόμα για το θέμα της τιμωρίας αυτού του ανθρώπου. Το σημαντικότερο είναι να βελτιώσουμε τα ανακλαστικά του συστήματός μας», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Το σύστημά μας πρέπει να φροντίσει το παιδί. Οι αυστηρές ποινές όταν κάνουν τα δικαστήρια 8-9 χρόνια να τις επιβάλλουν, χάνουν την αποτρεπτική τους ποινή. Δεν έχουμε εκπαιδευμένο σύστημα αρχών που να εμπνέει ασφάλεια σε τέτοιες υποθέσεις που είναι γενικά απλές», συνέχισε ο ίδιος.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα