Γιατροί της συμφοράς παίζουν κορώνα γράμματα ανθρώπινες ζωές

by MANIFESTO

Ένα επικίνδυνο μοτίβο επαναλαμβάνεται ειδικά σε πόλεις της περιφέρειας. Αγχωμένοι πολίτες απευθύνονται σε οικογενειακούς γιατρούς προσπαθώντας να πάρουν μια γνώμη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν έχει πλέον δυνατότητα να εμβολιαστεί αλλά εκείνοι κάνουν ακόμα δεύτερες σκέψεις όχι για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού αλλά και συγκεκριμένο σκεύασμα.

Και εκείνοι, γιατροί που (δεν) τιμούν τα πτυχία τους και τον όρκο του Ιπποκράτη, ελαφρά την καρδία συστήνουν αναβολή. «Άστο καλύτερα από Ιούλιο και θα δούμε». Η λογική πίσω από την αναβολή δεν είναι πάντα η ίδια. Για άλλους έχει να κάνει με την επιλογή ενός άλλου εμβολίου. Για κάποιους με μια γενική αναβολή που θα οδηγήσει εν τέλει σε μη εμβολιασμό.

Μια θλιβερή μειοψηφία που κινείται αθόρυβα και παρασκηνιακά παίρνει στο λαιμό της ανθρώπινες ζωές. Γιατί εκείνοι επιλέγουν να μην εξετάσουν τα επιστημονικά δεδομένα ως οφείλουν αλλά να αναπαράγουν φήμες και ιστορίες τρόμου.

Και στο ενδιάμεσο ο κορωνοϊός παρελαύνει. Και στέλνει στα νοσοκομεία ανθρώπους που είχαν ενδοιασμό. Σε κάποιες περιπτώσεις και κάποιους που απλά δεν πρόλαβαν γιατί δεν ήρθε ακόμα η σειρά τους.

Παραβλέπουν πως με την πρώτη δόση του εμβολίου και μετά την πάροδο λίγων ημερών έχουν αναπτυχθεί αντισώματα, σε διαφορετικό ποσοστό ανά σκεύασμα, που προστατεύουν τον εμβολιασμένο, που του επιτρέπουν να αντιμετωπίσει στα ίσια τον εχθρό. «Με πρόλαβε» είπε ο Κατσανέβας ο οποίος πλέον είναι διασωληνωμένος. Δεν είχε προλάβει να αναπτύξει αντισώματα και ο ιός τον βρήκε απροετοίμαστο. Λίγες μέρες αργότερα όλα θα ήταν διαφορετικά.

Και όμως εκείνοι οι γιατροί της συμφοράς επιμένουν: «άστο για αργότερα». Τι σημασία έχει για εκείνους; Θα κληθούν μήπως να αναλάβουν κάποια ευθύνη; Να απολογηθούν για την (μη) ιατρική τους συμβουλή;

Ο δρόμος είναι ένας και μας αφορά όλους. Εμβόλιο το συντομότερο δυνατό. Περίπου όμως το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το καλύτερο εμβόλιο είναι εκείνο που γίνεται πιο γρήγορα.

Θεοδόσης Παπανδρέου

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα