Αρθρο-παρέμβαση: Γιατί ο Θεοδωρικάκος τρομάζει το ΣΥΡΙΖΑ

620

Για τους παροικούντες την Κουμουνδούρου και των πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ… συνοικιών του αριστερισμού, είναι γνωστό γιατί ο Τάκης Θεοδωρικάκος, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελούσε «στόχο». Γιατί ο υπουργός Εσωτερικών τους γνωρίζει πολύ καλά, γνωρίζει τις μεθόδους τους και κυρίως τις πρακτικές που χρησιμοποιούν προκειμένου να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και να συκοφαντούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους.

Είναι προφανές ότι αν θέλει κανείς να δει ποιους υπουργούς φοβάται η Κουμουνδούρου, δεν έχει παρά να σερφάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δει με ποιον και με τι ασχολούνται τα συριζοτρόλ που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα συριζοτρόλ επιχειρούν τη στοχοποίηση του υπουργού Εσωτερικών, όχι γιατί πήρε μια απόφαση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ή γιατί κάποια από τις αποφάσεις του έπληξε τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά γιατί έχει το πολιτικό θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Γιατί εξανέστησαν στο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο ΟΡΕΝ, στις 12 Μαΐου, ο κ. Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε: «’Οταν οι 4 εργαζόμενοι που θα πάνε στη δουλειά τους, οι 2 θα είναι με πλήρη απασχόληση και οι δύο με εκ περιτροπής απασχόληση, εσείς μπορείτε να εγγυηθείτε ότι οι αποδοχές τους θα παραμείνουν οι ίδιες;»

Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε όπως θα απαντούσε που κάθε λογικός άνθρωπος: «Εγώ, κατ’ αρχήν, δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία. Kαπιταλισμός υπάρχει στην Ελλάδα και οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες που έχουν τις δουλειές τους καθορίζουν με ποιον τρόπο θα κινηθούν». Και θύμισε στη συνέχεια ότι «το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο και δεν έχει αλλάξει απ’ ό,τι υπήρχε πριν από την κρίση. Άρα δεν μπορώ να αντιληφθώ τόσο εύκολα γιατί κάποιος που καλύπτονταν από το πλαίσιο αυτό πριν την κρίση, δεν θα καλύπτεται τώρα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε στους δημοσιογράφους ότι «το κράτος είναι εδώ και δείχνει την αλληλεγγύη του» αντιμετωπίζοντας ένα υφεσιακό κλίμα που εξ ολοκλήρου προήλθε από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ενώ η ουσία της τοποθέτησης του υπουργού ήταν:

«Το κράτος είναι εδώ και διατηρεί ισχυρό το ρυθμιστικό πλαίσιο και υπερασπίζεται τις θέσεις εργασίας, τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων. Δεν θέλω όμως ούτε να απλουστεύσω ούτε να εξιδανικεύσω καταστάσεις. Γνωρίζετε ότι θα υπάρξει και αύξηση της ανεργίας το επόμενο διάστημα. Εμείς δίνουμε σκληρή μάχη για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο. Αλλά όταν έχεις ύφεση τους επόμενους 6 μήνες είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει και αύξηση της ανεργίας».

Όσα είπε λοιπόν ο υπουργός Εσωτερικών για τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους, όσα είπε για την κοινωνική αλληλεγγύη που επέδειξε το κράτος στην περίοδο της καραντίνας, όσα είπε για τη στήριξη των αδυνάμων, τα συριζοτρόλ με πρώτη χθες την κυρία Αχτσιόγλου τα διαστρέβλωσαν λέγοντας ότι ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «αυτός είναι ο καπιταλισμός και δεν μπορούμε να παρέμβουμε  στην αγορά και δεν μπορώ εγώ να πω σε έναν ιδιώτη τι θα κάνει». Τσιμουδιά για τα όσα είπε για τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους. Κουβέντα για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και για την αλληλεγγύη την οποία επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.


Διαβάστε ακόμα: 


Ποιος αμφισβητεί, όμως, ότι η Ελλάδα σήμερα ως ένα υγιές, πολιτικά, τμήμα της καπιταλιστικής Δύσης, κινείται με πιο κοινωνική πολιτική από εκείνη των φίλων του κ. Τσίπρα στην λατινική και στη Νότια Αμερική;

Σε ποια χώρα της Δύσης βγήκε δημοσίως ο πρωθυπουργός να πει ότι «πάνω από όλα βάζω την ανθρώπινη ζωή»;

Η οικονομία της Ελλάδος, όμως, στηρίζεται στις δομές της δυτικής οικονομίας. Και είτε αρέσει είτε όχι στον κ. Τσίπρα και τα τρολ του αυτό είναι κάτι που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του ελληνικού λαού.

Η διαφορά μας με τις λοιπές καπιταλιστικές οικονομίες της Δύσης είναι ότι στην κρίσιμη ώρα θέτουμε πάνω από όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής και όχι την αξία του ευρώ. Το ευρώ, δηλαδή την οικονομία τη θεωρούμε ως μέσον για βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Αλλά για να συμβαίνει αυτό πρέπει να υπάρχει πρώτα από όλα ανθρώπινη ζωή.

Αυτές τις αξίες υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και αυτές θα συνεχίσει να υπηρετεί. Και τις αξίες αυτές υπηρέτησε σωστά και αποτελεσματικά με τις αποφάσεις του ο Τάκης Θεοδωρικάκος ως υπουργός Εσωτερικών καθ΄ όλη τη διάρκεια της κρίσης.  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει να το καταλάβει και δεν θέλει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα για την προώθηση και διασφάλιση των ανθρωπίνων αξιών μέσα στο οικονομικό καπιταλιστικό σύστημα και περιορίζεται στην πολιτική των τρολ, τότε κακό του κεφαλιού του.

Εμάς πάντως, στους πολίτες, με τη στοχοποίηση που κάνει κατά καιρούς σε διάφορα πρόσωπα, μας αποκαλύπτει και τους φόβους του. Κι επειδή βλέπουμε ότι δεν χάνει «ευκαιρία» να χτυπάει τον Θεοδωρικάκο, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ο υπουργός Εσωτερικών αποτελεί μια μόνιμη απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Tomanifesto.gr

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr