Γιατί ο Μητσοτάκης κερδίζει και στις ιδέες τον Τσίπρα

561
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Πατριωτικός ρεαλισμός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις! Του Χάρη Παυλίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να δώσει ιδεολογικό χαρακτήρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναφέρει το αυτονόητο στα πανεπιστήμια, ανέφερε στην ομιλία του στη βουλή ότι η «σπουδή» να αλλάξει ο νόμος για το άσυλο οφείλεται σε… «ιδεολογική εμμονή»! Δηλαδή, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει πρόβλημα με το δημόσιο πανεπιστήμιο και η… εμμονική κυβέρνηση σκέφθηκε να αλλάξει το νόμο ώστε να απαξιώσει τον δημόσιο χαρακτήρα των ΑΕΙ! Προφανώς το επιχείρημα δεν αντέχει σε σοβαρή αντίκρουση.

Του Χάρη Παυλίδη

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας, επικαλούμενος τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη, είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει εμμονές με το δημόσιο γιατί- ακούστε διαλεκτική- θέλει να σταματήσει την «ιδεολογική κηδεμονία της Αριστεράς»! Μπα, από που κι έως που θεωρείται μεμπτό ένας κεντρώος φιλελεύθερος ή δεξιός να επιδιώκει την αντιπαράθεση με τις ιδέες της Αριστεράς; Ποιος του είπε του κ. Τσίπρα ότι οι ιδέες της Αριστεράς είναι υπέρτερες των άλλων ιδεών; Και στο κάτω- κάτω ποιος ελεύθερα σκεπτόμενος δημοκράτης ανέχεται να τελεί υπό την ιδεολογική κηδεμονία της δογματικής πίστης του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του; Και μόνο η λέξη «κηδεμονία» είναι απεχθής στις ελεύθερες κοινωνίες γιατί παραπέμπει σε καθεστώς.

Όμως στην προκειμένη περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άλλαξε το νόμο για το άσυλο με σκοπό να σταματήσει την ηγεμονία της Αριστεράς. Ούτε ήρε το άσυλο. Αντιθέτως ο νέος νόμος προστατεύει την ουσία του ασύλου από τους μπαχαλάκηδες, από τους διακινητές ναρκωτικών και γενικώς από κάθε τι που δεν έχει σχέση με το δικαίωμα στη μόρφωση και την υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει σε όλους απρόσκοπτα. Αυτό για τον κ. Τσίπρα είναι «ιδεολογική εμμονή», ενώ για τον κ. Μητσοτάκη είναι υποχρέωση προς τους φοιτητές και σεβασμός στα χρήματα των φορολογουμένων τα οποία συντηρούν τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που κρύβεται πίσω από το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας ώστε να καταστήσει… απολογούμενο τον πρωθυπουργό στην «όλη» Αριστερά. Αν ισχύει ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε το νόμο προκειμένου να σταματήσει την ιδεολογική κηδεμονία της Αριστεράς, τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζει την Αριστερά με τους παραβατικούς που καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια και όταν φεύγουν αφήνουν πίσω τους συντρίμμια. Ας μας συγχωρέσει ο κ. Τσίπρας αλλά είτε είναι πολύ ειλικρινής ώστε να ομολογεί κάτι τέτοιο, ή πολύ επιπόλαιος ώστε να θεωρεί ότι η Αριστερά είναι οι μπαχαλάκηδες.

Δεν το πιστεύουμε! Ούτε ειλικρινής είναι ούτε και επιπόλαιος. Είναι αυτό που φαίνεται. Ένας νέος παλιάς κοπής, που μεταφέρει τις δικές του ιδεοληψίες και εμμονές στους άλλους. Και σ’ αυτή τη βάση επιχειρεί να μετατρέψει το αυτονόητο, αυτό που συμβαίνει σε όλα τα πανεπιστήμια των ευρωπαϊκών χωρών, σε κάτι πολύ «κακό» και ιδιαίτερα «αντιδημοκρατικό» επειδή έχει την πολιτική βούληση να το εφαρμόσει μια φιλελεύθερη κυβέρνηση. Την ανομία στα πανεπιστήμια θέλει να σταματήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι την Αριστερά. Απλά βιάζεται ο κ. Τσίπρας να προλάβει, γιατί αντιλαμβάνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κοινωνική ατζέντα που δεν περιορίζεται σε λεκτικά σχήματα αλλά είναι εφαρμόσιμη. Κι αυτό τον κάνει να ανησυχεί ότι η ιδεολογική κηδεμονία της Αριστεράς θα κινδυνεύσει σοβαρά από έναν εν τοις πράγμασι προοδευτικό πρωθυπουργό, που μόλις σε 30 ημέρες έχει πετύχει να κερδίσει την αποδοχή περισσότερων πολιτών από το ποσοστό που συγκέντρωσε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr