Γιατί ενοχλήθηκε ο Σρόιτερ;

14148

Δεν αντιλαμβανόμαστε, ειλικρινά, γιατί ενοχλήθηκε ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που εκδόθηκε λίγη ώρα πριν τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία καλούσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο επίμαχο θέμα των πολυτελών διακοπών του. Σε καμία περίπτωση δεν υπέβαλε στον Σρόιτερ να υποβάλει το ερώτημα. Θα μπορούσε συνεπώς ο δημοσιογράφος να θέσει το ερώτημα αν ήθελε, χωρίς να δείξει «απολογούμενος» γιατί κάνει μια ερώτηση που προφανώς να ήταν ενοχλητική για τον προσκεκλημένο του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αντώνης Σρόιτερ είναι ένας άξιος και ευπρεπής δημοσιογράφος, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έδειξε ότι περίπου υποχρεώθηκε να θέσει μια ερώτηση, που στο κάτω- κάτω θα μπορούσε να την υποβάλει αφήνοντας… στην άκρη την ανακοίνωση.

Αντιθέτως είπε: «Περιμένει να ακούσει ( η ΝΔ) από εσάς σήμερα – όσο κομψό κι αν είναι… Και το λέω επειδή δεν μου αρέσει προσωπικά εμένα να μαθαίνω από ένα κόμμα τι περιμένει να ακούσει στη συνέντευξη που εγώ κάνω, αλλά το λέω αυτό και το αφήνω στην άκρη»

Δηλαδή, για να καταλάβουμε, ιδιωτικά κάνει τις συνεντεύξεις ώστε να μην περιμένει από ένα κόμμα να ακούσει;