Γιατί χαίρεται ο Κυριάκος και χαμογελάει, Αλέξη;

537

Σταχυολογώντας μερικά από τα “επιχειρήματα” του ΣΥΡΙΖΑ και των φιλικών του μέσων ενημέρωσης, αναφορικά με την αμφίπλευρη διεύρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά, εύκολα κανείς βγάζει το συμπέρασμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πολιτικό και σε ιδεολογικό αδιέξοδο.

Για παράδειγμα, δεν μπορεί να προσπερνούν οι ένοικοι της Κουμουνδούρου το γεγονός ότι πριν την εκλογική νίκη της ΝΔ, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, “πολιορκούσαν” τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Αννα Διαμαντοπούλου για να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αν δεν το γνωρίζουν όλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ας ρωτήσουν κάποια στιγμή τον Αλέξη Τσίπρα αν αληθεύουν ή όχι οι πληροφορίες ότι είχε αναθέσει στον… αγιογράφο του και στενό του συνεργάτη τις σχετικές επαφές και βολιδοσκοπήσεις, με τα δύο αυτά κορυφαία στελέχη της Κεντροαριστεράς. “Τη σκούφια τους πετούσαν” στο επιτελείο του Τσίπρα για να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ η Διαμαντοπούλου και ο Χρυσοχοΐδης.

Το γεγονός ότι σήμερα τους καταχεριάζουν, μέσω των μέσων ενημέρωσης που ελέγχουν, είναι αφενός παράδοξο και αφετέρου δείχνει τη δυσφορία τους που δεν κατάφεραν να τους έχουν μαζί τους. Και η δυσφορία τους μεγαλώνει κι άλλο, μιας και ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς παράταξης, έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνθέτει, να πείθει και να συνεργάζεται αρμονικά και με στελέχη που δεν έχουν κατ΄ ανάγκη δεξιά ή κεντροδεξιά αύρα.
Συνομιλήτής του Τσίπρα, θέλοντας να περιγράψει την άλωση Μητσοτάκη σε χώρους που κινούνται από το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς, έλεγε τις προάλλες ότι “ο Μητσοτάκης μας πήρε το πηγάδι και σε λίγο θα μας πάρει και το νερό…”.
Συμπερασματικά, δεν “φταίει” ο Μητσοτάκης που επιλέγουν τη ΝΔ (και ουχί τον ΣΥΡΙΖΑ) για να συνεργαστούν έμπειρα και σοβαρά στελέχη της Κεντροαριστεράς.
TO MANIFESTO

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr