Για τις τράπεζες!

20
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis εφορια,χρεη,δημοσιο Handelsblatt: Ανακάμπτουν οι ελληνικές τράπεζες

Στην αρχή το γράψαμε όσο πιο διακριτικά γινόταν επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες οφείλουν σε έκτακτες καταστάσεις, σε συνθήκες πολέμου όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, να προσαρμόζονται επιδεικνύοντας στοιχειωδώς το μίνιμουμ έναντι των πελατών τους.

Είναι προφανές ότι το μήνυμα που εξέπεμψε η κυβέρνηση δεν ελήφθη, ή οι αποδέκτες του μηνύματος σκέφθηκαν ότι οι συνεπείς πελάτες θα συνεχίσουν να είναι συνεπείς έστω και… διασωληνομένοι. Δυστυχώς τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται, ευγενικά αλλά πάντως συνεχίζονται, ενώ οι δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών τρέχουν.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι τράπεζες έχουν τα προβλήματά τους, βρίσκονται σε οριακό ενδεχομένως σημείο τα ταμιακά τους διαθέσιμα, αλλά σε οριακό σημείο βρίσκονται ή θα βρεθούν σε λίγο και οι πελάτες τους. Συνεπώς δεν θα πέσουν έξω εάν σηκώσουν κι αυτές λίγο από το βάρος της κρίσης.

Δεν είπαμε να χαρίσουν ούτε να δωρίσουν. Απλά είπαμε να διευκολύνουν τον κόσμο δίνοντας μια περίοδο χάριτος στις αποπληρωμές των δόσεων στα δάνεια και στις πιστωτικές κάρτες. Δεν θα πέσουν έξω για δύο μήνες…

MF

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr