ΓΓ υπουργείου Παιδείας: Τα σχολεία ανοίγουν στις 7 Σεπτέμβρη, εκτός απροόπτου

15

Παράκληση προς τους γονείς και τις οικογένειες να επιστρέψουν από τις διακοπές μέχρι το τέλος Αυγούστου απηύθυνε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, επαναφέροντας την προτροπή/παράκληση των επιστημόνων, ώστε όπως είπε να γνωρίζουμε το συντομότερο δυνατόν τις επόμενες κινήσεις αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η Αναστασία Γκίκα σημείωσε ότι από τον Ιούνιο υπάρχει προγραμματισμός για έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου, μια βδομάδα νωρίτερα από άλλες χρονιές προκειμένου να καλυφθούν κενά ύλης και να εξοικειωθούν οι μαθητές με τα μέτρα προστασίας και αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα προσδιορίζουν κάθε μας κίνηση. Αξιολογούνται από τους ειδικούς, αυτοί λαμβάνουν τις αποφάσεις και μας καθοδηγούν. Την 1η Σεπτέμβρη θα λάβουν την οριστική απόφαση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Βαδίζουμε για την 7η Σεπτεμβρίου πλην απροόπτου. Είμαστε σε πλήρη εγρήγορση και σε συντονισμό με τους ειδικούς επιστήμονες για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων με πλήρη προστασία της δημόσιας υγείας», επεσήμανε η Αναστασία Γκίκα.

Στα σχολεία όπως είπε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας τα παιδιά είναι περισσότερο ασφαλή. «Κινδυνεύουν πολύ περισσότερο (στο θέμα του κορωνοϊού) στις βόλτες, στις πλατείες σε μεγάλες παρέες, εκεί που δεν υπάρχουν κανονισμοί και επιτήρηση».

Αναφορικά με το γιατί δεν βρέθηκαν επιπλέον χώροι ώστε τα παιδιά να είναι λιγότερα στις τάξεις και να υπάρχουν οι προβλεπόμενες αποστάσεις, σημείωσε πως οι χώροι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν, έγινε προσπάθεια για να υπάρχουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και τόνισε πως όπου δεν μπορούν επαρκών να τηρηθούν οι αποστάσεις χρησιμοποιείται η μάσκα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr