Γεύματα στην «Αποστολή» αντί δεξίωσης από την αμερικανική Πρεσβεία

by news

Το «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησή της ΜΚΟ «Αποστολή» επισκέφθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Με αφορμή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, στις 4 Ιουλίου, η αμερικανική πρεσβεία αποφάσισε φέτος να μην παραθέσει την καθιερωμένη μεγάλη δεξίωση στην πρεσβεία λόγω της πανδημίας, αλλά αντ’ αυτού να προσφέρει 400 μερίδες φαγητού για τις δομές της «Αποστολής».

Ο Τζέφρι Πάιατ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο και τον γενικό διευθυντή της «Αποστολής», Κωστή Δήμτσα, για τη λειτουργία του Κέντρου και μίλησε για το δυνατό δέσιμο των δύο χωρών. Εξήγησε, μάλιστα, ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί στην πρεσβεία η εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας και για αυτό αποφάσισαν να προσφέρουν τετρακόσια γεύματα στην Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της «Αποστολής».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη σημαντική ιστορία της Ελλάδας και τόνισε πως «πριν από 244 χρόνια, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στην Αμερική, οι δημιουργοί της είχαν στο μυαλό τους την Αθηναϊκή Δημοκρατία».

Εξάλλου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αρχιεπίσκοπο για τα τέσσερα χρόνια φιλίας, συνεργασία και ανοιχτού διαλόγου και εξήρε τον ρόλο του αυτήν την περίοδο τα πανδημία. «Οι αποφάσεις σας έσωσαν ζωές», είπε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Τζέφρι Πάιατ για τη συμβολή του, ενώ αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στην Αμερική, όταν ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, και εξέφρασε τη συγκίνησή του για την αγάπη των ομογενών.

Μίλησε, ακόμη, για το γενικότερο έργο της «Αποστολής» και της Αρχιεπισκοπής, και σημείωσε ότι δεν γίνονται διακρίσεις, αφού «ο ίδιος ο Χριστός έλεγε ότι είστε όλοι παιδιά του Θεού. Δεν κρίνουμε με βάση τη φυλή ή τη θρησκεία».

Σε αναφορά του για την πανδημία που ταλαιπωρεί και τη χώρα μας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε πως «οι κανόνες της Εκκλησίας λένε ότι πρώτη αξία είναι ο άνθρωπος και αυτόν πρέπει να υπηρετούμε», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το συμφέρον των ανθρώπων.

 

Σχετικα Αρθρα