Γεραπετρίτης: Είναι καλή εποχή για την Ελλάδα να συζητήσει με την Τουρκία

by MANIFESTO

Ικανοποιημένος για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας εμφανίζεται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στο Παραπολιτικα FM τόνισε πως «είναι καλή εποχή για την Ελλάδα να συζητήσει με την Τουρκία», καθώς όπως είπε «η Αθήνα έχει αναπτύξει τις δυνάμεις της στο πεδίο».

Ακόμη ανέφερε πως «η παρουσία Καλίν σηματοδοτούσε τη σημασία που προσδίδει η τουρκική προεδρία».

Παράλληλα σημείωσε πως «είναι πρόωρο να γίνεται συζήτηση για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν», ενώ είπε πως «είναι πιθανό όταν οι συνθήκες ωριμάσουν και τεθεί το πλαίσιο της επικοινωνίας».

«Για να φτάσουμε στην διεθνή δικαιοδοσία θα πρέπει να προηγηθούν μεγάλα και σημαντικά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως «εάν υπάρξει συνυποσχετικό μπορεί να υπάρξει προσφυγή στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Επιπρόσθετα ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «έχει αξία να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε με όλες τις χώρες ώστε να υπάρχει σαφές πλαίσιο για τις θαλάσσιες ζώνες».

Σε ότι αφορά την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, είπε πως «τα χωρικά ύδατα αποτελούν εθνική κυριαρχία και είναι δικαίωμα της Ελλάδα να το πράξει».

Για τον Αντώνη Σαμαρά και τη συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε πως «ο πρώην πρωθυπουργός είναι μια εμβληματική προσωπικότητα και πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι συμπαγή».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Επικρατείας επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ για τα λεγόμενα του ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται τον Αντώνη Σαμαρά», λέγοντας ότι «είναι αστείο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναφέρεται σε εσωκομματικά προβλήματα».

Για τον κορωνοϊό σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση σχετικής σταθερότητας», ενώ εξέφρασε την ανησυχία για τη μετάλλαξη του ιού.

Ακόμη επισήμανε πως «η ΕΕ έχει αυστηρό καθεστώς στις εγκρίσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων κάτι που σημαίνει μια πιο μακρά έγκριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού».

«Στόχος της κυβέρνησης είναι οι δόσεις που θα φτάνουν στην Ελλάδα να μετατρέπονται σε εμβόλια», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τέλος ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως «δεν διαφαίνεται αυτή την στιγμή ένα τρίτο lockdown», λέγοντας πως «εάν χρειαστεί θα πάμε σε απαγορεύσεις».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα