Γεωργιάδης: Κίνητρα για συγχώνευση των μικρομεσαίων

by news

Την παροχή κινήτρων για την συγχώνευση μικρών επιχειρήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να επιτευχθεί η πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό με καλύτερους όρους. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα στοιχεία που του έχει προσκομίσει ο χρηματοπιστωτικός κλάδος δείχνουν πως από τις 890.000 επιχειρήσεις ελάχιστες είναι αυτές που καλύπτουν τα κριτήρια δανεισμού.

Μιλώντας στον Ρ/Σ ΘΕΜΑ Radio 104,6 και τον Ηλία Σιακαντάρη ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι «αν για παράδειγμα πεις πως μέσα σ’ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, προχωρήσεις σε μία συνένωση για μία περίοδο 3 – 5 ετών, μπορείς να πληρώνεις το μισό φόρο ή τις μισές ασφαλιστικές εισφορές ή να φτιάξεις ένα χρηματοδοτικό ταμείο στην τράπεζα, ώστε να εξασφαλίσεις χαμηλό επιτόκιο, όμως, προηγουμένους θα πρέπει να έχεις προχωρήσει σε μια συνένωση κάποιου μεγέθους. Όταν αυτό θα έχει σημασία για την τσέπη σου, τότε θα το σκεφτείς και θα το σκεφτείς και για ένα δεύτερο λόγο, γιατί αν δεν το κάνεις εσύ, θα το κάνουν οι άλλοι και τότε η ανταγωνιστικότητά σου θα μειωθεί  περισσότερο» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από τις 890.000 επιχειρήσεις μπορούν να δανειοδοτηθούν με βάση τα τραπεζικά κριτήρια μόνο οι 20.000  με τις εγγυήσεις που βάζουν να φτάσουν στις 40.000 ανέφερε ο υπουργός ο οποίος  χαρακτήρισε «έγκλημα» τις προτάσεις κομμάτων για παροχή δανείων χωρίς τραπεζικά κριτήρια εξηγώντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «προϋπόθεση εθνικής καταστροφής στο μέλλον»

Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα