Γαϊτάνης: Ο ανασχηματισμός σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα

by MANIFESTO

Στον ανασχηματισμό αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, σε συνέντευξη του.

Τόνισε ότι ο ανασχηματισμός αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα, μετά από ενάμισι χρόνο λειτουργίας της κυβέρνησης. Επισήμανε ότι ο κορμός της κυβέρνησης, παραμένει ο ίδιος, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο απολογισμός μέχρι σήμερα είναι θετικός, όπως τουλάχιστον το συζητάει η κοινωνία και αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη διαχείριση των τριών παράλληλων κρίσεων που αντιμετώπισε η χώρα. Κατά συνέπεια, σχολίασε, έγιναν κάποιες μικρές τροποποιήσεις στη λειτουργία της, που κυρίως αποτυπώνουν τις προτεραιότητες για το επόμενο χρονικό διάστημα, κάποιες αναδιατάξεις.

Αναφορικά με τις αλλαγές προσώπων, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, υποστήριξε ότι δεν τίθεται  θέμα προσώπων. Η κυβέρνηση και όλοι μας υπηρετούμε ένα στόχο, ένα σκοπό, υποστήριξε. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι συνολική. Στόχος είναι να δίνουμε απαντήσεις στα προβλήματα του πολίτη, να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις με επάρκεια και να μπορούμε να εφαρμόζουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Σημείωσε ότι όπως είχαμε δεσμευτεί στις εκλογές του ’19, προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις, μειώσεις φόρων, προσέλκυση επενδύσεων και σε δημιουργία θέσεων εργασίας.

Συμπλήρωσε δε, ότι ο ανασχηματισμός αυτός έχει μια παραγωγική κινητικότητα, με τη νέα κυβέρνηση να αποτελείται από ένα μίγμα πολιτικών, εξωκοινοβουλευτικών, τεχνοκρατών, από νέους και παλαιότερους. Υπενθύμισε δε ότι μέχρι σήμερα έχουν ψηφιστεί 113 νομοσχέδια, με την  κοινοβουλευτική ομάδα να έχει ένα βαρύ έργο και να τα καταφέρνει περίφημα. Έτσι, υποστήριξε, δίδεται η ευκαιρία σε νέους βουλευτές που διακρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και από τα κυβερνητικά έδρανα. Έγινε συνεπώς και ανανέωση, που κάθε φορά είναι επιβεβλημένη.

Τέλος, σε επισήμανση των δημοσιογράφων ότι υπήρχαν προβλήματα το προηγούμενο διάστημα, γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν αλλαγές, ο κ. Γαϊτάνης ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός αποτυπώνει το θετικό αποτύπωμα της προηγούμενης κυβέρνησης. Εξήγησε δε πως καμία κυβέρνηση δεν τα κάνει όλα σωστά, ενώ τα λάθη είναι μέσα στη ζωή. Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση θα τα πάει ακόμη καλύτερα από την προηγούμενη.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα