Γαϊτάνης: Η καλή διαχείριση της πανδημίας, μας επιτρέπει να κουβεντιάζουμε για τουρισμό

23

Για την αυστηροποίηση των ελέγχων σε σχέση με τον κορονοϊο, το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, τη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης και το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής μίλησε ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και στο δημοσιογράφο Α. Παπασταματίου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ, τόνισε ότι γίνονται πολλοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας, με τα θετικά κρούσματα κορωνοϊου να είναι λίγα σε σχέση με αυτούς που εισέρχονται, αλλά ικανά για να χαλάσουν την υγειονομική εικόνα αν δεν προσέξουμε. Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε, ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε χθες (15/7) ευρεία σύσκεψη, με θέμα την αυστηροποίηση των ελέγχων, αφού το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει, είναι επαρκές και αυτό που χρειάζεται είναι να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι και να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Στόχος μας, σημείωσε ο κ. Γαϊτάνης, είναι η διαφύλαξη της υγείας των εργαζομένων στον τουρισμό, στην εστίαση και φυσικά η αποφυγή συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικότερα στους κλειστούς χώρους.

Αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσκεψη, σχολίασε ότι ήταν μια ανακοίνωση εκτός τόπου και χρόνου. Υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση είναι υποδειγματική και αυτό φαίνεται από το μικρό αριθμό κρουσμάτων που υπάρχουν στη χώρα μας σε σχέση με τις γειτονικές χώρες.

Αναφορικά με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, ανέφερε ότι η απόφαση της Τουρκίας είναι προκλητική και προσβλητική για όλους τους Χριστιανούς. Για τη στάση της Ευρώπης σημείωσε ότι πήρε μια σαφή θέση καταδίκης εναντίον της βεβήλωσης ενός ιστορικού πανανθρώπινου μνημείου. Το συγκεκριμένο θέμα, επισήμανε, δεν είναι μόνο ελληνοτουρκικό, ούτε καν ευρωτουρκικό αλλά έχει παγκόσμιες διαστάσεις. Το πρόβλημα, υποστήριξε, είναι ότι ο κ. Ερντογάν, έχει αποφασίσει, να κόψει τους όποιους δεσμούς είχε η Τουρκία με την Δύση και να μετατρέψει πάλι στην Τουρκία σε ένα Οθωμανικό κράτος.

Επισήμανε πάντως, ότι το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., εξουσιοδότησε τον επίτροπο Μπορέλ να ετοιμάσει, μια λίστα κυρώσεων η οποία θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα, και θα εφαρμοστεί στην περίπτωση, που η Τουρκία τελέσει έκνομες ενέργειες στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα εάν προχωρήσει σε έρευνες σε περιοχές νοτίου της Κρήτης.

Για την ερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Γαϊτάνης, είπε ότι το βασικό θέμα θα είναι το Ταμείο Ανάκαμψης. “Η Ελλάδα θέλει να τελειώσουμε με το θέμα αυτό εντός του Ιουλίου, γιατί αυτό θα είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης, θα καθησυχάσει και τις αγορές, και τους πολίτες των κρατών μελών”, σχολίασε. Η Ελλάδα, υπογράμμισε, αναμένεται να πάρει ένα πολύ μεγάλο ποσό χρηματοδότησης, το οποίο έχει ζητήσει να είναι, κυρίως, επιχορηγήσεις και λιγότερο δάνεια.

Τέλος για το πόρισμα της προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθεί, μέχρι το τέλος η όλη υπόθεση, διότι είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Εάν υπήρξε ένα παραδικαστικό παράλληλο κύκλωμα, με την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, για να πληγούν επιχειρηματίες και πολιτικοί αντίπαλοι, οφείλουμε να θωρακίσουμε την πολιτεία μας ώστε ποτέ ξανά να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα, σχολίασε. Η διάκριση της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας είναι βασικός πυλώνας σωστής λειτουργίας του Δημοκρατικού πολιτεύματος, κατέληξε.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr