Γ. Κουμουτσάκος: Το ιρανικό πλοίο δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα

22
Κουμουτσάκος: «Υπάρχει πιθανότητα επεισοδίου με την Τουρκία» tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Το μήνυμα ότι το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya» δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο Γιώργος Κουμουτσάκος διαβεβαίωσε ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις έναντι των συμμάχων μας, ενώ κάλεσε το ιρανικό τάνκερ να κατευθυνθεί προς την Τουρκία.

«Έχουμε σταθεί αλληλέγγυοι στους σύμμαχους μας. Το ιρανικό πλοίο δεν μπορεί να καταπλεύσει στην Ελλάδα. Η Ελλάδα θα τηρήσει τη στάση που οφείλει απέναντι στους συμμάχους μας, το πλοίο αυτό δεν μπορεί να έρθει στη χώρα, αυτή είναι η θέση του ΥΠΕΞ» σημείωσε εξάλλου ο κ. Κουμουτσάκος.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «France 24 TV», διαμήνυσε ότι «το πλοίο δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να διευκολύνουμε την πορεία αυτού του πλοίου στη Συρία», παραδεχόμενος βέβαια ότι «έχουμε υποστεί πιέσεις».

Νωρίτερα, αξιωματούχος του State Department επανέλαβε τις απειλές της Ουάσιγκτον για την επιβολή κυρώσεων σ’ όσους βοηθήσουν το ιρανικό τάνκερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Adrian Darya» φέρεται να πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο, με προορισμό το λιμάνι της Καλαμάτας.

Το ιρανικό πλοίο, γνωστό και ως «Grace 1», κατασχέθηκε από το Γιβραλτάρ στις 4 Ιουλίου του 2019, υπό την υποψία μεταφοράς πετρελαίου στη Συρία, κάτι το οποίο παραβιάζει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr