Φρουζής για Novartis: Τα μόνα στοιχεία είναι οι καταθέσεις των ψευδομαρτύρων

101

Ως σκευωρία χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Φρουζής την υπόθεση της Novartis ολοκληρώνοντας χθες την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Όπως υποστήριξε ο πρώην ισχυρός άνδρας της φαρμακευτικής εταιρείας, υπήρχε σχέδιο για να πληγούν οι δέκα πολιτικοί στο οποίο συμμετείχε, κατά τη γνώμη του, και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Τάσο Τέλλογλου, ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εμφάνιση της υπόθεσης τον Δεκέμβριο του 2016 ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν έχω κληθεί ποτέ από την Εισαγγελία ή από κάποια άλλη αρχή για να καταθέσω παρ’ όλο που φέρομαι να είμαι ένα κεντρικό πρόσωπο σ’ αυτήν την υπόθεση, ενώ η υπόθεση αυτή εκκρεμεί σχεδόν τρία χρόνια, από το τέλος του 2016, δηλαδή πριν από 36 μήνες εμφανίστηκε στα Μέσα Ενημέρωσης.

Ανεπισήμως ζήτησε στο τέλος Μαΐου του 2018 η εισαγγελέας Τουλουπάκη στους δικηγόρους μου να συναντηθούμε ατύπως με την ομάδα της. Άρα ήμασταν έξι άτομα στο ίδιο γραφείο, οι δικηγόροι μου και η ομάδα της, όπου εκεί με προέτρεψε πολλές φορές στην ίδια συνάντηση, παρ’ όλο που ήταν σχετικά ολιγόλεπτη, να τύχω των ευεργετικών διατάξεων του ποινικού κώδικα και να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα. Της είπα ότι δεν έχω καμία ανάγκη προστασίας για να καταθέσω, ούτως ή άλλως είναι κάτι που ζητώ συνεχώς από τη μέρα που εμφανίστηκε αυτή η υπόθεση στα ΜΜΕ και κατάλαβα ότι δεν εννοούσε να καταθέσω εγώ αυτά που εννοούσα σαν αλήθεια αλλά κάτι διαφορετικό. Σαν μοχλό πίεσης είχε να μου πει ότι είχε μαζέψει σοβαρά στοιχεία εναντίον μου και γι αυτό θα ήταν καλό για μένα να καταθέσω όπως μου το πρότεινε» υπογράμμισε ο κ. Φρουζής και πρόσθεσε:«Ποτέ δεν είδα στοιχεία παρ’ όλο που έχουν περάσει 18 μήνες από τότε, δεν έχουν εμφανιστεί διαφορετικά στοιχεία και τίποτα διαφορετικό από τις καταθέσεις των δύο ψευδομαρτύρων τέλος 2017 αρχές 2018».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr