Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος ανοιχτά της Καλιφόρνια – Αναφορές για 34 νεκρούς

13

Πυρκαγιά ξέσπασε σε σκάφος που πλέει ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 34 νεκρούς.

«Το Λιμενικό Σώμα έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρησης διάσωσης μαζί με τη συνδρομή από τοπικούς φορείς για να βοηθήσουν περισσότερα από 30 άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο σε ένα πλοίο μήκους 75 ποδιών (22.86 μέτρα) κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ», αναφέρεται μέσω του Twitter.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, έγινε γνωστό πως έχουν διασωθεί μέλη του πληρώματος.

Ένας εκπρόσωπος της κομητείας Βεντούρα, ο Μπιλ Νας, είπε ότι υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα είναι βαρύς.

«Πρόκειται για μεγάλο σκάφος και ξέρουμε ότι έχουμε πολλούς νεκρούς. Δεν έχω τον ακριβή αριθμό», είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο επικεφαλής της ακτοφυλακής, Άαρον Μπίμις, είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν νεκροί. «Τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να αποβιβαστούν επειδή βρίσκονταν στην κεντρική καμπίνα. Οι 34 επιβάτες βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα. Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, παγιδεύτηκαν εξαιτίας της φωτιάς», πρόσθεσε.

«Η πυρκαγιά ήταν τόσο σφοδρή που ακόμη και μετά την κατάσβεσή της δεν μπορούσαμε να επιβιβαστούμε και να αναζητήσουμε επιζώντες προς το παρόν», κατέληξε ο Μπίμις.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr