Φωτιά και λάβρα ο πρωθυπουργός για τους πλαστογράφους του ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη Μητσοτάκη στον Γεραπετρίτη για τις άθλιες επιθέσεις της Κουμουνδούρου

139

Ο πρωθυπουργός ζήτησε στη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», από τον Τσίπρα να μην του κάνει «μαθήματα συμπεριφοράς όσο έχει στην κοινοβουλευτική ομάδα τον Παύλο Πολάκη με τον οποίο ταυτίζεται».

Σχετικά με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τη διαστρέβλωση της δήλωσής του για τις ΜΕΘ από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

“Ήρθατε εδώ πέρα εν γνώσει σας -ξέρετε πάρα πολύ καλά τι κάνετε, έχετε μεγάλη ικανότητα να διαστρέφετε λεγόμενα- να αναφερθείτε ακόμα μια φορά στη δήλωση την οποία έκανε ο Υπουργός Επικρατείας ο κ. Γεραπετρίτης για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Και θα καταθέσω ολόκληρη τη δήλωση στα πρακτικά. Διότι είναι πολύ ανέντιμο και άδικο αυτό το οποίο κάνετε όταν ο κ. Γεραπετρίτης είπε κάτι το οποίο έχω πει και εγώ και το επαναλαμβάνω λοιπόν για να είμαι απολύτως σαφής: Προφανώς θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, γι’ αυτό και τις διπλασιάσαμε. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όμως είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του συστήματος. Και αν δεν προνοήσουμε ώστε να πνίξουμε τη διασπορά του ιού νωρίτερα, με τα περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, όσες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να έχουμε δεν θα φτάνουν.
Αυτό είπε ο κ. Γεραπετρίτης, αυτό είπα εγώ. Και σταματήσετε επιτέλους να διαστρεβλώνετε με τόσο κυνικό τρόπο λεγόμενα πόσω μάλλον όταν ξέρετε θα πάρετε απάντηση. Να τα λέτε αυτά όταν είστε μόνος σας, μην τα λέτε μπροστά μου, διότι εδώ είναι τα πρακτικά και εδώ είναι ακριβώς η δήλωση του κυρίου Γεραπετρίτη και εδώ είναι και οι δικές μου δηλώσεις κύριε Τσίπρα.
Αλλά μου κάνει πολλή εντύπωση, ασχολείστε συνέχεια με το τι γίνεται στο σύστημα υγείας, και καλά κάνετε. Έχετε πει μια κουβέντα, μια κουβέντα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων; Έχετε πει μια κουβέντα εσείς, ως δημόσιο πρόσωπο, ως κόμμα, να ενθαρρύνετε τους πολίτες να κυκλοφορούν λιγότερο, να τηρούν τα μέτρα, να κρατάνε τις αποστάσεις, να αποφεύγουν τις συναθροίσεις; Όχι. Δεν τα έχω ακούσει αυτά από σας. Τρέξατε καμία καμπάνια ως κόμμα για τα ζητήματα αυτά και δεν την είδα; Όχι. Γιατί μιλάτε για συναισθήματα. Εγώ είμαι θλιμμένος. Αλλά η δική σας χαιρεκακία, όχι η δική σας προσωπικά, αλλά κάποιων στελεχών σας για αυτό το οποίο συμβαίνει δεν κρύβεται. Δεν κρύβεται.
Και μην μου κάνετε εμένα μαθήματα συμπεριφοράς όταν ανέχεστε στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα το φαινόμενο Πολάκη, με το οποίο ταυτίζεστε απόλυτα, απόλυτα, όσο τον καλύπτετε. Γιατί δεν είναι μόνο αυτός. Έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα να έχουν ειπωθεί από συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ: Ότι περίπου εμείς είμαστε υπεύθυνοι, να έρθει ο εισαγγελέας να μας κυνηγήσει για τους θανάτους. Λοιπόν, έχετε εδώ μια ευκαιρία επιτέλους να πάρετε αποστάσεις από αυτά τα φαινόμενα.
Και εν πάση περιπτώσει, για να κλείσει και αυτή η συζήτηση περί ΜΕΘ, εμείς καταφέραμε εν μέσω πανδημίας, σε πρωτοφανείς συνθήκες πίεσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Τα οποία δεν αμφισβητούνται, εν πάση περιπτώσει, αριθμητικά. Φαντάζομαι ότι δεν θέλετε να μας πείτε ότι οι ΜΕΘ που δηλώνουμε δεν είναι αυτές. Φαντάζομαι ότι δεν το αμφισβητείτε, ότι τόσες είναι αυτές που δηλώνονται επίσημα από το ΕΚΑΒ και από την συστήματα του ΕΟΔΥ”.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr