Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Κατέθεσε στον ανακριτή η Βαρβάρα Φύτρου

by news

Η Βαρβάρα Φύτρου η γυναίκα που μόλις μέσα σε λίγα λεπτά έχασα από τις μανιακές φλόγες το σύζυγο και τα 2 της παιδιά, κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη (20/1) στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος χειρίζεται τον ογκώδη φάκελο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η κυρία Φύτρου κλήθηκε να καταθέσει όλα όσα τραγικά βίωσε το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου του 2018 ως μάρτυρας στο πλαίσιο των μηνύσεων και των αναφορών που έχει καταθέσει και στις οποίες κάνει λόγο για κακουργηματικές ευθύνες εκείνων που είχαν την εποπτεία και τον συντονισμό της κατάσβεσης.

Ο σύζυγος και τα δύο της παιδιά βρήκαν φρικτό θάνατο στις φλόγες και εκείνη εδώ και δυόμισι χρόνια ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, ζητώντας δικαίωση και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Η κατάθεση της 

«Κατέθεσα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από τον σύζυγό μου και τα παιδιά μου λίγο πριν καταλήξουν», δήλωσε η Βαρβάρα Φύτρου, και πρόσθεσε: «Η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα, αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση».

Πριν από λίγες ημέρες ο ανακριτής απέστειλε νέο αίτημα στην εισαγγελία για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος αξιωματικών της Πυροσβεστικής και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας.

Αναφορικά με αυτήν την εξέλιξη, η Βαρβάρα Φύτρου είπε στους δημοσιογράφους: «Ο κ. Μαρνέρης έχει κάνει μια ενδελεχέστατη έρευνα, από την οποία προκύπτουν όλα όσα έγιναν στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. Είναι κακουργήματα. Κάποιοι, οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Αυτούς, κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει».

Ο δικηγόρος της, Βασίλης Καπερνάρος, δήλωσε:

«Μακάρι η εισαγγελία να είχε ενδιαφερθεί νομικά για την υπόθεση στο Μάτι όπως ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της κυρίας Μπεκατώρου. Όταν λέμε για την υπόθεση στο Μάτι μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας. Θα έχουμε κι εμείς απευθείας επαφή με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον καλούμε με την αίτησή μας, την οποία υποβάλαμε για πρώτη φορά, να παρέμβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα της εισαγγελίας, γιατί η εισαγγελία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των κανόνων που προστατεύουν τη δημόσια τάξη και που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα