Φάρσαλα: Δηλώσεις για 5.000 χαλαζόπληκτα στρέμματα

14
Φάρσαλα: Δηλώσεις για 5.000 χαλαζόπληκτα στρέμματα tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Ολοκληρώθηκε, μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος των δεκαπέντε ημερών από την αποδοχή της αναγγελίας, το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας συλλογής των δηλώσεων του ΕΛΓΑ, από τους ανταποκριτές του Δήμου Φαρσάλων, για αγρότες που επλήγησαν από το καταστροφικό χαλάζι της 16ης Ιουνίου και άλλες καταστροφές (πλημμύρες), που έπληξαν τις επόμενες ημέρες την επαρχία.

Το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων, περίπου 200, αφορά στις περιοχές στο Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου, Κατωχωρίου και Σταυρού. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, υπολογίζεται ότι οι πληγείσες περιοχές είναι περίπου 5.000 στρέμματα στην περιοχή Φαρσάλων.

Οι αγρότες περιμένουν δίκαιες εκτιμήσεις από το προσωπικό του ΕΛΓΑ, καθώς και γρήγορες αποζημιώσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή, με σκοπό να παραμείνουν στα χωράφια τους και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα και στις υποχρεώσεις, όπως υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης με τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, κατά την αυτοψία του, τις προηγούμενες ημέρες από την περιοχή.

(Πηγή eleftheria.gr)