Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Συνταγή για το πιο εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα. Το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει!

Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.

Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.

Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.

Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα.

Παγώνουμε στην κατάψυξη.

Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα. Μάθε όλη τη διαδικασία για να γίνει το σπιτικό παγωτό τέλειο εδώ.

Δώστε στο παγωτό σας όποια γεύση σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων και απλά χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα. Δείτε επίσης τη συνταγή μου για τέλειο παγωτό σοκολάτα, δροσερό παγωτό φράουλα και μαμαδίστικο παγωτό μπανάνα.