Στην παραδοχή ότι όταν εστάλη στη Βουλή, τον Φεβρουάριο του 2018, η δικογραφία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Novartis , (θεωρούσαν ότι) τα αδικήματα είναι περαγεγραμμένα, προχωρεί στην παροχή εξηγήσεων προς τον Αρειο Πάγο η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η εν λόγω παραδοχή προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Χαρακτηριστικά σε tweet, υπογραμμίζει: “Εξοργιστικό: Η κα τουλουπάκη ομολογεί ότι το αδίκημα για το οποίο άσκησε Δίωξη στον @a_loverdos και με ταλαιπωρεί, ότι δεν δεν είχε δικαίωμα να το ερευνήσει καν. Φυσικά γωνρίζει ότι η απλή Πλειοψηφία της Βουλής δεν μπορούσε να αλλάξει το Σύνταγμα άρα το έκανε με Δόλο”.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η παραδοχή αυτή, προκαλεί αντιδράσεις εκ μέρους κυρίως πολιτικών παραγόντων και επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης για την αποστολή στη Βουλή της δικογραφίας κατά 10 πρωτοκλασσάτων πολιτικών στελεχών, αφού ενισχύει, κατά τη γνώμη τους, στο σενάριο δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος τους.

Με βάση βέβαια το νομικό καθεστώς της χώρας, είτε ήταν είτε δεν ήταν παραγεγραμμένες οι κατηγορίες, η εισαγγελία όφειλε να στείλει τη δικογραφίας τη Βουλή αμελλητί , εφόσον υπήρχε αναφορά σε πολιτικά προσωπα.

Χαρακτηριστικά η Ελένη Τουλουπάκη, ανέφερε:

«Στο σημείο αυτό οφείλω να τονίσω ότι κατά το χρόνο της διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή θεωρούσαμε, έχοντας υπόψη τα νομολογιακά προηγούμενα, ότι με εξαίρεση το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, το οποίο παρέμενε εξ αρχής στην αρμοδιότητά μας ως μη υπουργικό αδίκημα , τα αδικήματα της απιστίας κι της παθητικής δωροδοκίας , που εφέροντο να έχουν τελεσθεί από το έτος 2006-2015 είχαν υποπέσει ήδη στην αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86 παρ. 3 του Σ. και ότι η Βουλή θα διαπίστωνε και μόνο την παραγραφή των εγκλημάτων αυτών και δεν θα αποφάσιζε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής».