Ερντογάν στον ΟΗΕ: Οι Ελληνοκύπριοι φταίνε που δεν λύνεται το Κυπριακό

10

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας όμως ότι είναι «ανοιχτός» σε προτάσεις επωφελείς για όλους.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ερντογάν είπε ότι παρά τη μακρά διαπραγμάτευση, το Κυπριακό δεν έχει επιλυθεί λόγω της αδιάλλακτης και άδικης στάσης των Ελληνοκυπρίων.

«Εδώ και 50 χρόνια δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού εξαιτίας της άδικης και ασυμβίβαστης στάσης που κρατούν οι Ε/κ» δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

«Η Τουρκία είναι η πιο γενναιόδωρη χώρα στον κόσμο, σε ότι αφορά την ανθρωπιστική δράση, καθώς φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό ξεριζωμένων σε παγκόσμια κλίμακα. Φιλοξενούμε 5 εκατομμύρια πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν φύγει από τις χώρες τους λόγω των συγκρούσεων και της πείνας. Αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον πληθυσμό 29 πολιτειών των ΗΠΑ» είπε κατά την ομιλία του υποστηρίζοντας πως «το 2019, η Τουρκία διέσωσε 32.000 παράνομους μετανάστες, που πνίγονταν στη θάλασσα και επαναπάτρισε 58.000, στους οποίους δεν περιλαμβάνονταν Σύριοι. Η διασφάλιση της ειρήνης στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, θα επιτρέψει τον επαναπατρισμό 3 εκατομμυρίων Συρίων από την Τουρκία και την Ευρώπη».

Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurul'a Hitap

Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurul'a HitapBugün dünyamızda, ne hakların, ne de sorumlulukların gerektiği gibi paylaşılmadığı ortadadır. Adaletsizlik; istikrarsızlığı, güç mücadelelerini, krizleri, israfı beraberinde getiriyor. Uluslararası camia, geleceğini tehdit eden terör, açlık, sefalet, iklim değişikliği gibi sorunlara kalıcı çözüm üretme kabiliyetini giderek yitiriyor.Bu kürsüden yıllardır insanlığın kaderinin sınırlı sayıdaki ülkenin ihtiyarına bırakılamayacağını söylüyorum. Tekrar ifade etmek gerekir ki, DÜNYA BEŞ’TEN BÜYÜKTÜR. Zihniyetimizi de, kurumlarımızı da, kurallarımızı da değiştirme zamanı çoktan gelmiştir. Diğer sosyal medya hesaplarımızhttps://bit.ly/RTEYouTubehttps://twitter.com/RTErdoganhttps://instagram.com/RTErdogan

Posted by Recep Tayyip Erdoğan on Tuesday, September 24, 2019

«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK δρα υπό τη συγκάλυψη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Βόρεια Συρία. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί για την ασφάλεια της περιοχής» συνέχισε τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε την τύχη της ανθρωπότητας στην ευχέρεια ορισμένων χωρών. Επαναλαμβάνω πως ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε χώρες».

«Η διεθνής κοινότητας χάνει διαρκώς την ικανότητά της να βρίσκει μακρόχρονες και σταθερές λύσεις σε προκλήσεις, όπως η τρομοκρατία, η πείνα, η δυστυχία, η κλιματική αλλαγή.

Καλούμε τις χώρες – μέλη του ΟΗΕ να στηρίξουν τις προσπάθειες της χώρας μας, προς τη διασφάλιση της ασφάλειας στη Συρία και στην Ιντλίμπ, ώστε να αποφευχθεί η μετανάστευση και οι σφαγές ανθρώπων» κατέληξε.