Ερμιονίδα: Ανησυχία ενόψει των αποτελεσμάτων για κορωνοϊό (vid)

by Manifesto

Ανησυχία επικρατεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο, ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής, μετά τον εντοπισμό 150 θετικών στον κορωνοϊό ατόμων στη δομή προσφύγων και μεταναστών, στο Κρανίδι.

Όπως είπε ο δήμαρχος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», οι πολίτες είναι ανήσυχοι τόσο για τα ήδη υπάρχοντα θετικά δείγματα, αλλά και κυρίως για τα 170 άτομα από τα οποία πάρθηκαν χθες δείγματα και τα αποτελέσματά τους αναμένονται σήμερα το βράδυ.

«Πρόκειται για άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους μετανάστες. Αυτό θα κρίνει την πορεία και εξέλιξη της υπόθεσης», υποστήριξε ο δήμαρχος.

Τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή και πλέον έχουν ιαθεί πλήρως ήταν στις 6 και 7 Μαρτίου, ενώ το επόμενο που είχε σχέση με τη δομή ήταν μια υπάλληλος του ξενοδοχείου. «Θα φροντίσουμε να τηρηθούν τα μέτρα που πρέπει», τόνισε ο δήμαρχος.

Υπενθυμίζουμε ότι οι έλεγχοι που πραγματοποίησε χθες ο ΕΟΔΥ σε πολίτες της επριοχής αφορούσαν σε εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους κατοίκους, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή, είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Σχετικα Αρθρα