Ερχεται βροχή, έρχεται μπόρα

463

Η τελευταία επίδειξη χυδαιότητας και απρέπειας από τον γνωστό και ως « είχα διπλά βιβλία ως Δήμαρχος» Υπουργό ήταν πράγματι αποκαλυπτική. Έδειξε με τον πιο κάθετο,καθαρό τρόπο ότι τι το πρόβλημα δεν είναι τελικά ο Πολάκης, ο οποίος αν δεν εκλεγεί βουλευτής, θα εξαφανιστεί χωρίς να λείψει και σε κανένα. Σε τελευταία ανάλυση ένας είναι, έστω και Υπουργός.

του πολιτικού αναλυτή Ζαχαρία Ζούπη
Το πρόβλημα είναι βασικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έσπευσε σε χρόνο ρεκόρ να αδειάσει την σαφή τοποθέτηση του Ν. Φίλη που αποδοκίμαζε ανοικτά και χωρίς αστερίσκους την συμπεριφορά του « αψύ» Σφακιανού και να πάρει στην πλάτη της Κυβέρνησης όλη αυτή την πολιτική αλητεία. Έδειξε ποιος είναι ο καλύπτων μόνιμα την βία, τον προπηλακισμό, κάθε έκφραση ολοκληρωτισμού. Λίγο ο βασικός πυρήνας των ιδεών του που στηρίζεται στο δόγμα « καλύπτουμε πάντα τους δικούς μας, βαφτίζουμε εχθρούς του λαού, ακροδεξιούς όσους έχουν διαφορετική άποψη από εμάς» , λίγο η ώσμωση που έχει τελεστεί μεταξύ δήθεν ριζοσπαστικής αριστεράς και ακροδεξιάς που πορεύτηκαν επί τέσσερα χρόνια, η τερατογένεση έχει διατελεστεί.

Το πρόβλημα επίσης είναι ότι ένας κορμός του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με όλες αυτές τις ανοησίες, τις πολιτικές αλητείες και αναζητεί τρόπους κάλυψης του βασικού εκφραστή ενός εκχυδαϊσμού που κάνει να τρίζουν τα κόκαλα του Χ.Φλωράκη, του Λ.Κύρκου, του Λ. Παπαγιαννάκη, του Γρηγόρη Γιάνναρου. Οι ίδιοι αισθάνονται έτσι original αριστεροί και προοδευτικοί που θα αντιμετωπίσουν μάλιστα την ακροδεξιά σ΄όλη κιόλας την Ευρώπη! Ωστόσο, στην πράξη ανοίγουν τον δρόμο στην ακροδεξιά και στις πιο απεχθείς μορφές της. Δείχνουν ότι ο πολιτικός πολιτισμός τους εφάπτεται ή και επικαλύπτεται μερικώς από αυτόν των βασικών ακροδεξιών λαϊκίστικων κομμάτων της Ευρώπης. Ότι βρίσκονται σε ένα πλαίσιο ηθικής, αντίληψης για την Πολιτική, αγωγής που δεν ταιριάζουν μ΄αυτό της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Ειδική κατηγορία είναι όσοι προσπάθησαν να διαχωριστούν λέγοντας το κωμικοτραγικό, ότι κάπου είχε δίκιο ο Πολάκης, αλλά ο τρόπος του απλά δεν ήταν σωστός και επιπλέον ότι βοήθησε να αλλάξει η ατζέντα που πήγε να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στριμώχνοντας την Ν.Δ! Δεν μπορώ να ξέρω πως σκέφτονται, όμως ξέρω ότι αν αυτή την στιγμή υπάρχει ένα κόμμα στριμωγμένο, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι και αν δοκιμάζει « δεν του βγαίνει», ότι και αν λέει δεν γίνεται πιστευτό. Αυτά λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ή παριστάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει τι έρχεται.

Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις του Απριλίου η διαφορά ψήφου μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ κυμαινόταν κατά μέσο όρο στο 10% ( χωρίς αναγωγή ή εκτίμηση ψήφου) .Στην έρευνα της ΟPINION POLL η διαφορά στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές ήταν 15.4% και στις Βουλευτικές 14.2%. Σ΄αυτή προσθέστε τα αποκαλυπτικά ευρήματα έρευνας της MRB ανά τομέα στην Αττική. Σ΄αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει από 13.3% έως και 21.2% σε σχέση με την εκλογική επίδοση του Σεπτεμβρίου του 2015, την ώρα που η Ν.Δ ανεβαίνει μέχρι και 6.18%. Σε αλλεπάλληλες έρευνες της OPINION POLL στον Δήμο Θεσσαλονίκης η διαφορά εντοπίζεται πια στο 17%-19%! Αυτή είναι η πραγματικότητα που εντοπίζουν οι δημοσκοπήσεις. Τώρα, που ζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη υπόθεση.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και ότι χάνει σόλα τα θέματα που ο ίδιος επέλεξε. Η παραπομπή των 10 για την NOVARTIS αποδεικνύεται φιάσκο. Ο κύκλος Παπά- Πετσίτη- Βενεζουέλα- offshore ανοίγει θέματα. Η αύξηση του δημόσιου χρέους και η πορεία της Δ.Ε.Η προς την χρεωκοπία αποδεικνύει τις νάρκες που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη Κυβέρνηση. Οι παροχές που ανατίθενται …στην επόμενη Κυβέρνηση να τις υλοποιήσει και την δημοσκοπική διαφορά δεν μειώνουν και υπονομεύουν το μέλλον. Για ποια ατζέντα μιλάνε λοιπόν αυτά τα στελέχη;

Μεγάλο θέμα στην Πολιτική ο ρεαλισμός. Έρχεται βροχή , έρχεται μπόρα στις 26 Μαίου. Καλό θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναδεί τα πάντα στην πολιτική και επικοινωνιακή τακτική του. Αν μπορεί βέβαια, γιατί όταν έχεις εθιστεί στον Πολακισμό, δεν είναι και εύκολο….