Έρχεται τρίμηνη παράταση στη μείωση ενοικίων σε καφέ, εστιατόρια και λιανική

24

Παράταση της μείωσης κατά 40% των ενοικίων επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης και του λιανικού εμπορίου, που έχουν πληγεί από την μεγάλη πτώση της αγοραστικής κίνησης καθώς και του τουρισμού, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η παράταση στη μείωση των μισθωμάτων κατά 40% για εστιατόρια, καφέ και καταστήματα λιανικής που ζητούν να μπουν σε ανάλογο καθεστώς με τις τουριστικές επιχειρήσεις, σχεδιάζεται να είναι τρίμηνη και θα έχει ισχύ για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Αν και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες, το χρονικό διάστημα που θα γίνουν γνωστοί αναλυτικά και οι ΚΑΔ, για τους οποίους θα ισχύει η παράταση.

Ο προβληματισμός στο υπουργείο Οικονομικών εστιάζεται στο εάν θα πρέπει να μημ ληφθεί το παραμικρό επιπλέον βοηθητικό μέτρο και η αγορά να αυτορρυθμιστεί ή εάν θα ενταχθούν και οι δύο ή ένας από τους δύο κλάδους στην ευνοϊκή ρύθμιση για ένα τρίμηνο (με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιουλίου) με την προοπτική η κυβέρνηση να καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα των απωλειών (πάνω από 30% που ισχύει σήμερα), καθώς η ζημιά θα αφορά απώλειες 6 μηνών.

Όλα αυτά, αφού γίνει ο υπολογισμός του δημοσιονομικού κόστους της πιθανής παράτασης και εξεταστεί σοβαρά η εφαρμογή της.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr