Επιτροπή “Ελλάδα 2021”: Σε εξέλιξη οι δράσεις για την επέτειο των 200 χρόνων

by news

Συνεχίζονται οι δράσεις υπό την αιγίδα ή με το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821.

Συγκεκριμένα στην Αλβανία την Παρασκευή έγιναν στα Τίρανα τα εγκαίνια του «Πάρκου Ελληνικού Ενδιαφέροντος στη Λίμνη Φάρκα» από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, μια δράση που βρίσκεται υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η κατασκευή αυτού του πάρκου ελληνικού πολιτισμού με τη ονομασία «Ελληνικό Πάρκο» αποτελεί την συμβολή της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα στους επετειακούς εορτασμούς για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821.

Την Κυριακή 20 Ιουνίου με την αρωγή επίσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα και με το Σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», εκδίδεται και κυκλοφορεί στην αλβανική γλώσσα το ιστορικό μυθιστόρημα της συγγραφέως Λιλής Μαυροκεφάλου για τη ζωή της Μαντώς Μαυρογένους και την αφοσίωσή της στον Αγώνα.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη «Ελλάδα 2021», με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και στο πλαίσιο των εορτασμών και των δράσεων που έχει θεσπίσει η Επιτροπή την Κυριακή 20 Ιουνίου θα επισκεφθεί τις Μηλιές Πηλίου. Η επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της «Ίδρυσης και Δημιουργίας Μουσείου Μηλεών».

Η παρουσίαση της πρότασης θα γίνει από τον Δήμαρχο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Πολιτικών Φορέων του Νομού και εκπροσώπων των ΜΜΕ, στον χώρο της πλατείας των Μηλεών . Στη συνέχεια η κ. Αγγελοπούλου θα επισκεφθεί τη Σκιάθο όπου θα παραστεί μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και άλλους επισήμους στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας όπου θα γίνει η παρουσίαση της πρώτης ελληνικής σημαίας που φυλάσσεται στη Μονή, στο Μουσείο της Ιεράς Μονής.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα