Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ σε Δένδια για τη μειονότητα της Θράκης: Είναι κωμικοτραγικός

by news

Το τουρκικό ΥΠΕΞ θέλοντας να απαντήσει στο “κάλεσμα” του Νίκου Δένδια να σεβαστεί την ελληνική μειονότητα της Τουρκίας, εφάρμοσε το ρητό «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Στην απάντησή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα με την καταπιεστική της πολιτική εναντίον της «τουρκικής» μειονότητας της Θράκης έχει καταδικαστεί τρεις φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι κωμικοτραγικό ένας υπουργός Εξωτερικών μιας τέτοιας χώρας να κατηγορεί τη χώρα μας για μειονοτικά δικαιώματα.

Η Ελλάδα παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που προκύπτουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης και από άλλες συνθήκες. Η Ελλάδα στο ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών, της άρνησης της τουρκικής ταυτότητας και στα ζητήματα της εκπαίδευσης πρέπει να κάνει διάλογο με την «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα