fbpx

Επίθεση Παπαγγελόπουλου σε εισαγγελείς: Είναι ψευδομάρτυρες – Τι είπε για τον Χρ. Ράμμο

by Tasos

Κατηγορώντας τους εισαγγελείς που ΄κατέθεσαν στο Ειδικό Δικαστήριο αναφορικά με πιέσεις που δέχθηκαν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ότι ψεύδονται, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην απολογία του μίλησε για “πολιτική δίωξη” σε βάρος του, ενώ απευθυνόμενος στην έδρα ενέπλεξε και το όνομα του Χρήστου Ράμμου υποστηρίζοντας πως δεν αποκλείει να διωχθεί και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ όπως κατά την άποψή του διώθηκε και ο ίδιος από την κυβέρνηση αλλά και απο ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Στην απολογία του που διήρκησε περίπου 5 ώρες και στην οποία μίλησε για την πορεία του την εμπλοκή του στην πολιτική και την γνωριμία με τον Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε πως οι τρεις εισαγγελείς «ψεύδονται ασύστολα. Και οι τρεις έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις για τις οποίες δεν έχουν ελεγχθεί. Δεν αρκέστηκαν στα ψεύδη τους. Σπίλωσαν εκτός από εμένα και την κυρία Τουλουπάκη, και άλλους, όποιον βρέθηκε στο δρόμο τους»

Το πρόσωπο που βγαίνοντας από το Μαξίμου με βάση τις καταθέσεις τριών κουκουλοφόρων χαρακτήριζε την σκευωρία που στήθηκε για τη Novartis «ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» αποδεχόμενος ότι είναι πραγματικές επετέθη κατά τριών εισαγγελέων που έχουν μιλήσει για πιέσεις με το όνομά του καταθέτοντας ενόρκως σχετικά με πιέσεις που τους ασκήθηκαν.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν σταμάτησε εκεί. Μίλησε για πολιτική διώξεις σε βάρος του υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν πλήττουν τον ίδιο αλλά τη Δικαιοσύνη συνολικά και τη Δημοκρατία.

Αυτό που προκάλεσε πάντως ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αναφορά του στον Χρήστο Ράμμα. Αφού δήλωσε πως «το τεκμήριο της αθωότητάς μου έχει παραβιαστεί πολλές φορές» κάτι που ουδείς επικαλέστηκε όταν διασύρονταν δέκα πολιτικά πρόσωπα, ούτε επικαλείται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει σηκώσει τη ρομφαία μιας δήθεν κάθαρσης, υποστήριξε ότι «πρόσφατα στη Βουλή ακούστηκε για σκευωρία Novartis και Ρασπούτιν. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που κατά τα άλλα κόπτονται. Αυτό έγινε κατά τη γνώμη μου, ως απρόσφορη απόπειρα να χειραγωγηθεί η δικαιοσύνη»

Και συνέχισε λέγοντας ότι «πολύ φοβάμαι ότι την τύχη μου θα έχουν και ο κ. Χρήστος Ράμμος αλλά και ο κ. Κώστας Μενουδάκος. Αν μπορέσουν, θα τους οδηγήσουν και αυτούς στο εδώλιο. Η μέθοδος είναι πάγια, γνωστή και δοκιμασμένη. Σπιλώνουν συνειδήσεις ξεδιάντροπα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων».

Ακόμη δήλωσε ότι «οδηγήθηκα από μεθοδεύσεις πολιτικών που θέλησαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για άλλα φρικτά σκάνδαλα. Παρ’ όλα όσα έχω υποστεί, είναι τιμή μου και καμάρι μου που με έστειλαν στο εδώλιο. Ένα μικρό, σάπιο μέρος του πολιτικού συστήματος, προσπάθησαν να με εξουδετερώσουν. Λίστα Λαγκάρντ, λίστα Μπόργιανς και υπόθεση Βγενόπουλου. Τα ψέματα είναι ασύστολα, ξεδιάντροπα παρανοϊκά».

Σε ότι αφορά τη γνωριμία του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε οτι «εντελώς συμπτωματικά έτυχε και γνωρίστηκα με τον Αλέξη Τσίπρα. Εκείνος ήθελε να δει πως είναι ένας μεσόκοπος εισαγγελέας και εγώ πως ήταν ένα νέος, με ορμή από την Αριστερά»

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα