Στον Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης στις 7 Ιανουαρίου

51

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 7 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων Ελλάδας-ΗΠΑ για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

«Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου 2020. Η επίσκεψη αυτή θα τιμήσει τους ισχυρούς οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, έναν σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών στο να ενισχυθεί η σταθερότητα, η ευημερία και η συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει επίσης τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακόβουλης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως».

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr