«Επιπλοκές» στα επιτόκια εταιρικών ομολόγων

15
omologa-tomanifesto.gr

Οι κραδασμοί στην παγκόσμια οικονομία λόγω Covid- 19 έχουν ανατρέψει κάθε πρόβλεψη για φέτος, που θεωρείται για τις περισσότερες εισηγμένες χαμένη χρονιά. Στην Ελλάδα ο δανεισμός τους έχει χειροτερέψει και είναι λογικό, αφού έχουμε καθίζηση της προσφοράς λόγω προβλημάτων στη συντριπτική πλειονότητα των κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις αποδόσεις που προκύπτουν από την εγχώρια πλατφόρμα των εταιρικών ομολόγων, το μέσο κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων έχει αυξηθεί και σε αρκετές εταιρείες με υψηλό ποσοστό.

Πιο συγκεκριμένα, από τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού συνεχίζει να διατηρεί η Coral-θυγατρική της Motor Oil- με απόδοση 3,19% και ακολουθούν η Τέρνα Ενεργειακή με απόδοση 3,56% και η Mytilineos με απόδοση 4,10%. Με υψηλό επιτόκιο δανεισμού διαπραγματεύονται σήμερα οι τίτλοι της ΓΕΚ/Τέρνα (4,87%), ακολουθούν η Sunlight με επιτόκιο δανεισμού 4,90% και η ΙΚΕΑ (5,48%).

Σχεδόν απαγορευτική, που θυμίζει εποχές μνημονίων, είναι η απόδοση του εταιρικού ομολόγου για την Aegean Airlines που δέχεται μεγάλες πιέσεις από την κατάρρευση των αεροπορικών εταιρειών με επιτόκιο δανεισμού 8,35% και η Attica Group, που έχει καταρρεύσει η τιμή του ομολόγου και η απόδοση έχει εκτοξευθεί στο 14,70%, αφού έχει
επίσης καταρρεύσει ο κλάδος τουρισμού.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr