Επικοινωνία Μητσοτάκη- Μακρόν για την τουρκική προκλητικότητα

43

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προετοιμασία ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου, καθώς και για τη διμερή συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθπουργός τόσο στη συνομιλία του με τον Εμανουέλ Μακρόν όσο και στην τηλεδιάσκεψη του, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Janez Janša και τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Igor Matovič, έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και προχώρησε σε μια αποτιμήση της καταστασης όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα συμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι συνομιλήτες του συμφώνησαν μαζί του, ότι η Άγκυρα δεν σταμάτησε τις προκλήσεις.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε  στην επικειμένη Σύνοδος Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου, να εφαρμοστούν τα συμπεράσματα του ευρωπαϊκού συμβουλίου που διεξήχθη στις αρχές Οκτωβρίου, όπου γίνεται λόγος για εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων που οδηγούν σε κυρώσεις για Τουρκία.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr