Επίδομα θέρμανσης: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

by Έλσα

Τελευταία ευκαιρία σήμερα Παρασκευή 20/12  για την υποβολή αιτήσεων στο taxisnet για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2019-2020, καθώς λήγει η προθεσμία.

Το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350, ενώ η πληρωμή του θα γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Μετά τις 15 Ιανουαρίου και έως το τέλος Μαρτίου 2020 θα γίνουν διασταυρώσεις στα στοιχεία των αγορών πετρελαίου θέρμανσης που θα δηλώσουν οι δικαιούχοι.

Ο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αποκάλυψε ότι ήδη οι δικαιούχοι του επιδόματος που έχουν πλέον εγκεκριμένη αίτηση φτάνουν τις 600.000. Πρόκειται για σχεδόν 100.000 περισσότερους από αυτούς που το πήραν το χειμώνα 2018 – 2019.

Η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης

Λίγο πριν την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (εδώ), οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα:

– Αίτηση: Οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία για να υποβάλουν αίτηση στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019.

– Αγορά πετρελαίου θέρμανσης: Στο επίδομα της περιόδου 2019 -2020 συμμετέχουν οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν από 15 Οκτωβρίου 2019 έως και 31 Δεκεμβρίου.

– Επιφάνεια ακινήτου: Τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας δεν επηρεάζουν το ποσό του επιδόματος.

– Στοιχεία αίτησης: Αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:

Αν πρόκειται για μονοκατοικία: Την σωστή αναγραφή του Α.Φ.Μ. που αντιστοιχεί στους κωδικούς TAXISnet με τους οποίος θα υποβληθεί η αίτηση στην εφαρμογή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και την σωστή αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος της μονοκατοικίας σας.

Αν πρόκειται για πολυκατοικία: Την σωστή αναγραφή του Α.Φ.Μ. διαχειριστή/εκπροσώπου που αντιστοιχεί στους κωδικούς TAXISnet με τους οποίους θα δημιουργηθεί το προφίλ της πολυκατοικίας στην εφαρμογή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ή του Α.Φ.Μ. Πολυκατοικίας εφόσον έχει εκδοθεί τέτοιος και έχει δηλωθεί από το διαχειριστή στο σχετικό προφίλ και την σωστή αναγραφή του κοινόχρηστου αριθμού παροχής ρεύματος της πολυκατοικίας. Η διασταύρωση των στοιχείων δεν θα ολοκληρωθεί.

– Τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και του αριθμού παροχής ρεύματος πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του πρατηριούχου και στην αίτηση του φορολογούμενου.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα