Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αστακός η Αθήνα – Ακροβολισμένοι αστυνομικοί και στην Ακρόπολη

49
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να επαναλάβει την επιτυχία της επετείου του Πολυτεχνείου θέλει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Παρασκευή, επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Στο Αρχηγείο της Αστυνομίας προβληματίζονται καθώς θεωρούν πως οι αντιεξουσιαστές θα επιχειρήσουν να πάρουν ρεβάνς βάζοντας στο στόχαστρο Αστυνομικά Τμήματα και κυβερνητικά κτίρια.

Το σχέδιο της Αστυνομίας θα προσαρμόζεται στα δεδομένα της στιγμής όσο θα φτάνουν πληροφορίες για τα σχέδια των αντιεξουσιαστών με στόχο να αποτρέψουν κάθε καταδρομική επίθεση.

Ήδη έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες για να απομακρυνθούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και να αυξηθούν οι περιπολίες περιμετρικά των Αστυνομικών Τμημάτων, ώστε να γίνει αμέσως αντιληπτή η οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. Μάλιστα, στη διαταγή που εκδόθηκε, αναφέρεται πως από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής θα υπάρχουν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στον λόφο Λυκαβηττού, αστυνομικοί – παρατηρητές με κιάλια που θα εποπτεύουν όλη την περιοχή.

Όσον αφορά τα μέτρα τάξης, εκτός από τους 4.000 αστυνομικούς όλων των Υπηρεσιών που θα βρεθούν στους δρόμους της Αθήνας, κομβικός είναι ο ρόλος των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. (ελικόπτερο και drones). Επίσης, stand by θα είναι και οι δύο «Αίαντες», που επανήλθαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ στον σχεδιασμό και απέδειξαν ότι σε περίπτωση επεισοδίων μπορούν να επιφέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει προσωπική ενημέρωση για τον σχεδιασμό των μέτρων τάξης. Μάλιστα, το πρωί της Τρίτης πήγε στη ΓΑΔΑ όπου και συναντήθηκε με τον Αττικάρχη, υποστράτηγο Γιώργο Ψωμά, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η φετινή επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, συμπίπτει με τη λήξη του τελεσιγράφου για εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων, ανάμεσα τους και η έδρα του «Ρουβίκωνα» το Κ-ΒΟΞ.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο φερόμενος ως αρχηγός της αναρχικής ομάδας, έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook: «έχουμε ετοιμάσει και ένα… φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ όπου εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr