Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για απάτη σε βάρος της ΕΒΟΛ

74
Επείγουσα προκαταρκτική για απάτη στην ΕΒΟΛ tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Ενδελεχής έρευνα διενεργείται για απάτη κατά της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, από άγνωστους δράστες, που αγόρασαν φέτα με πλαστά καταθετήρια.

Εκτός από τον 57χρονο οδηγό του φορτηγού που συνελήφθη, αναζητούνται ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να έκανε τηλεφωνικά τις παραγγελίες, καθώς και τα άλλα μέλη, ενώ γίνονται έρευνες για απαγγελία κατηγοριών πιθανόν και σε βαθμό κακουργήματος.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να εντοπιστούν και οι συνεργάτες του 57χρονου και στη συνέχεια να ασκηθούν διώξεις που ενδεχομένως και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Αν ο συλληφθείς, που τελικά αφέθηκε ελεύθερος, όσο και οι άγνωστοι συνεργάτες του εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις απάτης και σε περίπτωση που το ποσό με το οποίο ζημιώθηκαν διάφορες εταιρίες που τους παρέδωσαν προϊόντα χωρίς τελικά να πληρωθούν, φτάσει τις 120.000 ευρώ, τότε θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος,

Με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής, υπάρχει περίπτωση να ασκηθούν διώξεις για πλαστογραφία, απάτη, και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η τελευταία κατηγορία με τη νέο Ποινικό Κώδικα θεωρείται πλημμέλημα.

Ο οδηγός του φορτηγού που χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπόρεσε να εξηγήσει πως βρέθηκε στην Ε.Ο. Αθηνών -Κορίνθου, τη στιγμή που υποτίθεται ότι έπρεπε να παραδώσει το φορτίο στον Πειραιά. Επιπλέον, το φορτηγό με το οποίο μετέφερε τους 1,3 τόνους τυρί φέτα, αξίας περίπου 8.500 ευρώ, δεν ήταν ψυγείο με συνέπεια το εμπόρευμα να υποστεί αλλοίωση λόγω της ζέστης και το τυρί να αχρηστευτεί.

Ο 57χρονος φέρεται να έχει κάνει στο παρελθόν και άλλα δρομολόγια με το ίδιο φορτηγό ιδιοκτησίας του, κουβαλώντας ευπαθή προϊόντα με άμεσο κίνδυνο αλλοίωσης. Ο άνδρας, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, έπεσε σε αντιφάσεις, λέγοντας δεν γνώριζε κανέναν παρά μόνο συνομιλούσε αποκλειστικά τηλεφωνικά με έναν που του έδινε τις εντολές παραλαβής των προϊόντων, που άκουγε στο όνομα Αντώνης, ενώ είπε ότι τον συνάντησε από κοντά, καθώς τον πλήρωνε για τη δουλειά του χέρι με χέρι, αλλά δεν γνωρίζει αν είναι το ίδιο πρόσωπο.

Επίσης, δήλωσε άγνοια για το προϊόν που κουβαλούσε στο φορτηγό, κατέθεσε ότι ήταν απλά παραγγελιοδόχος, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, στα 20 χρόνια που εργάζεται συνολικά ως μεταφορέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραγγελία στην ΕΒΟΛ από την ίδια «εταιρία» έγινε και πριν από έξι μήνες αλλά τότε τελικά δεν εγκρίθηκε η παράδοση ποσότητας τυριού, καθώς δεν είχε κάνει κατάθεση των χρημάτων.

Το κινητό τηλέφωνο του 57χρονου από την Αθήνα έχει κατασχεθεί, όπως και το φορτηγό αυτοκίνητο, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών για την απάτη.

Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση και μετά την καταγγελία, άρχισε η παρακολούθηση του φορτηγού αυτοκινήτου που μετέφερε την ποσότητα φέτας, που είχε «αγοράσει» από την ΕΒΟΛ.

Η απάτη έγινε μεταξύ 25 και 31 Ιουλίου και ήδη εξιχνιάστηκε, με σύλληψη του 57χρονου από την Αθήνα στα όρια του νομού Κορίνθου, ενώ αναζητείται πιθανός συνεργός του. Και στις δύο περιπτώσεις άγνωστος έκανε παραγγελία συνολικά 2,6 τόνων φέτας αντί 17.000 ευρώ και κατέθεσε πλαστά αποδεικτικά κατάθεσης στην τράπεζα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος άνδρας στις 25 Ιουλίου προσποιήθηκε εκπρόσωπο εταιρείας, επικοινώνησε με την ΕΒΟΛ και παρήγγειλε 1.300 κ. τυρί φέτα έναντι 8.500 ευρώ. Ο άνδρας έστειλε μέσω email πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης των χρημάτων και την παραγγελία παρέλαβε ο 57χρονος με το φορτηγό ιδιοκτησίας του.

Με την ίδια μέθοδο, στις 31 Ιουλίου ο ίδιος άνδρας, παρήγγειλε άλλα 1.300 κ. φέτα έναντι του ίδιου ποσού και με την ίδια μέθοδο προσπάθησε να εξαπατήσει τη γαλακτοβιομηχανία. Ο 57χρονος εμφανίστηκε την Πέμπτη για να παραλάβει τη νέα παραγγελία, ξανά με φορτηγό ιδιοκτησίας του, το παρέλαβε, ενώ στελέχη της ΕΒΟΛ κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει και ενημέρωσαν την Ασφάλεια.

Η Αστυνομία έστησε μεγάλη επιχείρηση και αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον 57χρονο. Αφού το ύποπτο φορτηγό ακολούθησε πορεία προς Αθήνα, στη συνέχεια πήρε το δρόμο προς Κόρινθο. Ο 57χρονος, κάποια στιγμή στα όρια του νομού Κορίνθου, που ενδεχομένως αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθεί η Αστυνομία, προσπάθησε να κάνει αναστροφή και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του άνδρα που προσποιήθηκε τηλεφωνικά τον εκπρόσωποι εταιρείας, ενώ αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι ο 57χρονος εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

(Πηγή magnesianews.gr)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr