Επαναστατική γυμναστική από το ΣΥΡΙΖΑ για τη Μόρια

71

«Σοκαρισμένος» λέει είναι ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τα όσα αντίκρισε στον καταυλισμό της Μόρια. 

Ο πρώην δημοσιογράφος που επέλεξε με θεαματικό τρόπο να φύγει από την εκπομπή του στην ΕΡΤ όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του, προφανώς δεν είχε ξανακούσει για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί στα 4,5 που κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα έγιναν ξαφνικά στους λίγους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας…

Ο Κώστας Αρβανίτης βρέθηκε στον καταυλισμό συμμετέχοντας στην αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον βουλευτή και τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Ψυχογιό, τον βουλευτή Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού και άλλα στελέχη του κόμματος. Μαζί τους και ο ευρωβουλευτής των Podemos της Ισπανίας, Μιγκέλ Ούρμπαν Κρέσπο, που μαζί με τον κ. Αρβανίτη, εκπροσώπησαν το κόμμα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL).

Περιόδευσαν μάλιστα μέσα στον καταυλισμό, ενώ επισκέφθηκαν και τη λεγόμενη «ζούγκλα», τον χώρο των κτημάτων που έχουν καταληφθεί και όπου ζουν σήμερα περίπου 9.000 άνθρωποι. Επίσης, είχαν συνάντηση με τους εργαζομένους στον καταυλισμό, καθώς και με ένστολους που εργάζονται σε υπηρεσίες στον καταυλισμό.

«Είναι η αποτύπωση της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής και το έγκλημα που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργώντας το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και εντάσσοντας το ως γενική γραμματεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» δήλωσε ο ευρωβουλευτής που έπεσε από τα σύννεφα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr