Έπαινοι Καλαφάτη στους βουλευτές της ΝΔ: Μοιραζόμαστε το βάρος της κρίσης

51

Την προθυμία με την οποία οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού να διαθέσουν το 50% του μισθού τους για δύο μήνες στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, υπογράμμισε, σε παρέμβασή του, στο δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ3, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης ανέφερε: «Οφείλω να υπογραμμίσω την προθυμία με την οποία οι συνάδελφοί μου της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν υποστηρίζουμε ότι πρέπει να μοιραστούμε το βάρος της κρίσης το εννοούμε. Οι Βουλευτές το πιστεύουμε, το νιώθουμε και το κάνουμε».

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην προτροπή του προς τους Βουλευτές να καθιερώσουν την τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία με τους πολίτες και να εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές μέσω skype. Αναφερόμενος στη λειτουργία του Κοινοβουλίου υπογράμμισε: «Δεν έχει σταματήσει η λειτουργία της Βουλής αλλά έχουν πέσει οι ρυθμοί στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο για λόγους προστασίας των Βουλευτών» επισήμανε ο κ. Καλαφάτης και συμπλήρωσε «Το κοινοβουλευτικό έργο ουσιαστικά διεξάγεται σε μια ημέρα την εβδομάδα, την Πέμπτη μαζί με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ενώ το νομοσχέδιο ή η ΠΝΠ συζητείται σε μια μόνο συνεδρίαση, κάθε Τρίτη. Στην ολομέλεια παρίστανται μόνο ο εισηγητής του νομοσχεδίου ή της ΠΝΠ, ο αρμόδιος Υπουργός και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από κάθε κόμμα, χωρίς την παρουσία άλλων Βουλευτών στην αίθουσα.

Ο κ. Καλαφάτης τέλος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του Μανώλη Γλέζου, μια εμβληματική μορφή της αντίστασης που αξίζει της τιμής όλων των Ελλήνων.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr