Ενωτικό μήνυμα Θεοδωρικάκου, με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο της 21ης Απριλίου (vid)

by news

Θετική αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, για την σημερινή ημέρα, την αποφράδα για τη Δημοκρατία μας ημέρα του μαύρου πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1, με λόγο λιτό και ενωτικό, σημείωσε ότι “σήμερα είναι μια μέρα μνήμης για όλους τους Ελληνες και όλες τις Ελληνίδες, καθώς το 1967 έγινε το πραξικόπημα το οποίο κράτησε δικτατορία στη χώρα για εφτά ολόκληρα χρόνια. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα και να διατηρούμε ισχυρή τη Δημοκρατία μας όπως είναι σήμερα, να την κάνουμε ακόμα καλύτερη δείχνοντας ενότητα, αλληλεγγύη, υπευθυνότητα από το πολιτικό σύστημα και συμμετοχή όλων των πολιτών”.

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε αυτή την αναφορά σήμερα γιατί θεωρεί, όπως τόνισε, ότι “συσχετίζεται με όλα όσα έχουμε ζήσει τους τελευταίους μήνες που περνάμε την κρίση του κορωνοιού, γιατί η Ελλάδα σε αυτή την κρίση έχει αποκτήσει νέα θετικά κεκτημένα. Οι Ελληνες έχουμε πορευτεί με ενότητα, με αλληλεγγύη και με σχέδιο. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έδρασαν έγκαιρα και έβαλαν πάνω απ΄ όλα την ανθρώπινη ζωή. Επομένως αυτά που πετύχαμε αυτούς τους τελευταίους 2 μήνες πρέπει να τα κρατήσουμε σαν βασικά στοιχεία για να πορευτούμε και το επόμενο διάστημα, το οποίο, μην έχει κανείς καμία αμφιβολία, θα είναι δύσκολο”.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί, με εγκωμιαστικά λόγια, στην αξιοσημείωτη συμπεριφορά που επέδειξε η ελληνική κοινωνία, καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. “Χάρη βέβαια στην πολύ πειθαρχημένη στάση όλων των Ελλήνων και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην ελληνική κοινωνία για τον τρόπο που αντιμετώπισε με ωριμότητα όλη αυτή την κατάσταση. Πλησιάζουμε πιστεύω στην ώρα που θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες σταδιακά θα μας επαναφέρουν σε μια μορφής κανονικότητα. Σταδιακά” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ωστόσο, ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο Πρωθυπουργός, ενώ διευκρίνισε ότι για όσο ακόμη θα κρατήσει η καραντίνα θα παραμείνουν σε ισχύ τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, αλλά και τα μέτρα διευκόλυνσης για κατηγορίες εργαζομένων. Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, «η κυβέρνηση έχει μπροστά της εναλλακτικά σχέδια, ανάλογα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Η επόμενη μέρα
Ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, είπε ότι αναμένουμε ένα βαθύ υφεσιακό κύμα, αλλά το πόσο μεγάλο θα είναι θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, ένας εκ των οποίων θα είναι ο τουρισμός που είναι πολύ σημαντικός γα τη χώρα μας.
«Σε ό,τι αφορά την οικονομία τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η χώρα θα δεχθεί ένα βαθύ, ένα σκληρό υφεσιακό κύμα. Θα δούμε πόσο θα είναι, γιατί έχει σχέση και με τον ακριβή χρόνο που θα μπει τέλος στην καραντίνα αλλά και με το ποίες οικονομικές δραστηριότητες θα είναι δυνατόν να αναπτυχθούν το καλοκαίρι που έρχεται. Γνωρίζουμε όλοι ότι ένα μεγάλο μέρος του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό και τις υπηρεσίες που συνδέονται με τον τουρισμό. Ο οποίος θα δεχθεί ένα πολύ βαρύ πλήγμα καθώς είναι ερώτημα τι δυνατότητες θα υπάρξουν και αν θα επιτραπούν τα αεροπορικά ταξίδια κλπ. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας, γιατί η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από ανασυγκρότηση. Ο Πρωθυπουργός, μαζί με άλλους οκτώ ηγέτες, δίνει μάχη στα ευρωπαϊκά fora, προκειμένου να υπάρξουν ακόμα καλύτερες διευκολύνσεις στο ευρωπαϊκό πεδίο και πιστεύω ότι όλοι μαζί, με δημιουργικότητα και ενότητα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σχέδιο μείωσης μισθών και συντάξεων.
«Βγαίνουμε από αυτήν την κρίση με πολύ μεγάλες επιτυχίες και στον τομέα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών», είπε ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι αυτήν τη στιγμή το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων εργάζεται με τηλεργασία. Ανήγγειλε δε ότι τις επόμενες δέκα ημέρες πρόκειται να γίνει πραγματικότητα και η ψηφιακή υπογραφή σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας του υπουργείου Εσωτερικών, «και αυτά είναι βήματα που εξυπηρετούν τους πολίτες», σημείωσε.

Τέλος ο κ Θεοδωρικάκος, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός.
«Όταν εξελέγη πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόταγμα που ο ίδιος είχε θέσει αλλά και αυτό που οι Έλληνες ήθελαν από εκείνον ήταν να ξαναφέρει μια κανονική ζωή στην Ελλάδα και να ξαναπάει γρήγορα μπροστά την οικονομία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε μια πολύ σκληρή και μεθοδική δουλειά με μειώσεις φόρων και προσέλκυση επενδύσεων η οποία είχε αρχίσει ήδη να έχει αποτελέσματα. Αυτούς τους τρεις μήνες ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι μπορούσε να ανταπεξέλθει σε μια διπλή κρίση: Απέναντι στους μετανάστες και στην απειλή των συνόρων μας στον Έβρο και απέναντι στην πρωτοφανή κρίση του κορονοϊού. Έχει ένα ισχυρό απόθεμα εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία. Ποιος ο λόγος να σκέφτεται κανείς εκλογές; Έχουμε σχέδιο, έχουμε την αυτοπεποίθηση, έχουμε τον ισχυρό πρωθυπουργό που έχει ανάγκη η χώρα, και είμαστε σίγουροι ότι ενωμένοι, με σκληρή δουλειά και με καινούργιες σκέψεις και ιδέες θα ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την κρίση. Άρα επιμένω σε αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη. Δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα